Primarul George Gîngu a declanşat operaţiunea „Toleranţă Zero” pentru asistaţii sociali „închipuiţi” din comuna Bujoreni

După ce în urmă cu o lună a trimis în judecată pentru a presta muncă în folosul comunităţii pe toţi cei care aveau creanţe la plata amenzilor, primarul comunei Bujoreni a declanşat o amplă operaţiune prin care va monitoriza toţi asistaţii sociali din localitate.

„De multe ori am impresia că mulţi beneficiari de ajutor social cred că aceşti bani pică din  cer, că statul stă pe un sac de bani şi îi aruncă aşa de pomană. Că vin de undeva din eter. Că ei nu ştiu că pentru aceşti bani, 6 milioane de angajaţi din România merg zi de zi la muncă, stau şi zece ore prin şantiere şi poate că nu au week-enduri, pentru a susţine cu taxele lor o ţară întreagă. Şi că dacă nu ar fi aceşti salariaţi, asistatul social nu ar avea de unde primi bani. Un beneficiar de ajutor social trebuie să respecte munca semenului lor care se trezeşte dimineaţă şi merge la muncă. De aceea vom face o amplă acţiune de monitorizare a tuturos asistaţilor sociali, vom vedea care sunt cei închipuiţi”, spune primarul George Gîngu.

În acest sens, Primăria va depune luni la Ministerul Muncii un proiect pentru accesarea de fonduri europene în urma căruia să fie înfiinţat un sistem perfomant de asistenţă socială în cadrul primăriei.

În urma acestui proiect vor fi acreditaţi şi şicenţiaţi asistenţi sociali şi medicali care vor monitoriza tot domeniul respectiv din localitate şi vor analiza dosarele de asisteţă socială.

„Nu mai vrem o risipă a banului public. Eu am venit la primărie pentru o transparenţă a tuturor acţiunilor primăriei şi a cheltuirii banului public”, spune edilul din Bujoreni.

Mai mult, în cazul lucrărilor de canalizare, primarul Gîngu a optat să meargă personal la furnizorii de echipamente pentru firma care execută lucrarea. Asta pentru a plăti direct echipamentele care sunt utilizate.

„Şi aşa avem întârzieri la graficul de lucrări şi deja firma este obligată să-şi onoreze contractul şi să.-l finalizeze până în luna mai. Suntem o localitate unde avem alte standarde şi unde localnicii au alte aşteptări. Nu dăm înainte dacă ignorăm lucruri care par mărunte la prima vedere”, mai adaugă primarul Gîngu.

În foarte scurt timp vor demara mai multe lucrări de asfaltări pe 2,2 km de drum şi va fi asfaltată cam coadă a doua legătură cu municipiul Râmnicu Vâlcea prin satul Malul Alb. Totodată vor continua lucrările de extindere a reţelei de gaze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *