Primarul Dumbravă dorește să înființeze propria sursă de apă

După ce, în numai trei ani, primarul Gheorghe Dumbravă a recepționat foarte multe lucrări de infrastructură și nu numai, în această perioadă, acesta este pregătit cu documentațiile pentru proiectele europene, așteptând momentul pentru a le depune. Edilul știe că, pentru dezvoltarea comunei, trebuie să aibă infrastructură și uitilități, iar acestea pot fi înfăptuite doar cu obținere de fonduri europene.

Astfel, potrivit declarațiilor primarului Gheorghe Dumbravă, prioritar este înființarea unei surse proprii de apă și extinderea rețelei de alimentare cu apă. În prezent, sursa de apă este de la comuna Bărbătești, care vine pe o distanța de 40 kilometri. Lunar, primăria Stoenești achită primăriei Bărbătești circa 100 milioane lei vechi, pentru cantitatea de apă care pleacă din Bărbătești, dar care nu în totalitate ajunge în totalitate la beneficiarii din Stoenești. O anume cantitate se află pe conducta dintre cele două localități, respectiv pe cei 40 de kilometri de conductă. De aceea, primarul Dumbravă dorește o sursă proprie de apă, iar cu acei bani plătiți lunar, poate realiza alte investiții în localitate.

„Suntem pregătiți cu documentațiile pentru proiectele europene și așteptăm momentul deschiderii sesiunii de depuneri. Avem două proiecte pentru asfaltare a 6,2 kilometri drumuri, unul pentru renovarea grădiniței din satul Dobriceni și încă un proiect pentru extindere alimentare cu apă și o sursă proprie de apă. Totodată, este aprobat studiul de fezabilitate pentru o extindere de canalizare, pe strada principală a localității, pe o lungime de 14 kilometri.”, a conchis edilul Gheorghe Dumbravă.

C.P.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *