Primarul Dinculescu a început demersurile pentru declararea comunei Mălaia, stațiune de interes local

Cu peste 150 de locuri de cazare și 24 de pensiuni între 3 și 5 margarete, primarul Gheorghe Dinculescu spune că se apropie de îndeplinirea normelor pentru a declara comuna Mălaia, drept stațiune de interes local.

”Eu sper să putem conta și pe dimensiunea balneară, am făcut o cerere în acest sens pentru a primi certificat de ozon, în zona Petrimanu, unde se pretează pentru amenajarea unui sanatoriu. În orice caz, în perioada următoare ne punem în acord cu criteriile care să ne ajute la primirea atestatului de stațiune de interes local, ca primă etapă și atunci se deschide o nouă perpectivă pentru dezvoltarea localității, atragerea de fonduri, înscrierea pe harta națională a turismului”, spune primarul din Mălaia.

De altfel, în 2020, comuna Mălaia, alături de Colibița au fost cele mai căutate destinații din mediul rural din România, ceea ce arată că neoficial, Mălaia Vâlcii este deja un loc turistic pe harta țării.

Primăria Mălaia continua modernizarea comunei, prin amenajarea de străzi, trotuare, iluminat, facilitarea achiziției de terenuri pentru cei care vor să devzolte afaceri în turism.

În altă ordine de idei, primarul Dinculescu spune că a reușit în urma proceselor să elibereze pășunile din localitate, de fermieri din județele vecine. În acest sens, Dinculescu spune că va scoate la licitație 400 de hectare de pășunat pentru fermieri din Mălaia.

O altă rugăminte a celor care tranzitează comuna Mălaia este montarea unui bancomat precum și dezvoltarea unor alte servicii necesare unui standad și confortul pentru turiștii care aleg Mălaia.

Este de departe localitatea candidată la a se numără printre primele 10 din ţară, ca peisaj, ca aşezare geografică, o comună strecurată în abruptul Vâii Lotrului, printre nu mai puţin de 4 lacuri, sute de cascade şi zeci de pâraie care vin din toţii munţii care o înconjoară precum fortificaţiile unei cetăţi.

Mălaia deţine aşadar un uriaş patrimoniu, atât de istorie, cât şi ca areal geografic de excepţie, Este inima Vâii Lotrului, o poveste de succes, localitatea care adăposteşte în măruntaie şi cea mai mare hidrocentrală din România, de pe râurile interne.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *