Primarul din Voineasa se luptă pentru recuperarea stațiunilor Vidra și Voineasa din ghearele sindicatelor

Gheorghe Stanciu, primarul comunei Voineasa, se luptă în instanță pentru recuperarea stațiunilor Vidra și Voineasa. Acesta spune dezamăgit că, din renumita stațiune de odinioară, care avea hoteluri, vile, restaurante și 1800 de locuri de cazare, nu a mai rămas nimic.

voineasa

“A fost o stațiune climaterică, de odihnă, cu funcționare permanentă, datorită climatului tonic, cu aer curat, fiind recomandată atât pentru odihnă, cât și pentru tratarea asteniilor nervoase, a stărilor de debilitate, de surmenaj fizic și intelectual, a anemiilor secundare, a bolilor aparatului locomotor și ale căilor respiratorii, dispunând de o bază de tratament modernă si bine utilată. Stațiunea dispunea și de terenuri de tenis, baschet și handbal, sală de spectacole de teatru și cinema, existau diverse trasee turistice către Cataractele Lotrului, pădurea rezervației naturale Latorița, iar turiștii și sportivii aveau unde să își petreacă timpul.

Acum mă lupt cu niște impostori care au preluat patrimoniul UGSR-ului, prin înșelăciune. Există două procese pe rol, unul de executare silită a CNSLR Frăția – cea care administrează stațiunea Vidra și care nu a înscris de peste 10 ani clădirile în evidențele fiscale ale primăriei și nu a plătit niciodată impozit. Contestația sindicatelor la executarea silită a fost respinsă. Cel de-al doilea proces este unul moștenit din anul 2008, între sindicate, Obștea Bălcești Vlădoi și Consiliul Local Voineasa. Prima instanță a dat hotărâre că proprietara terenului este primăria Voineasa , iar la recurs s-a solicitat  anularea dreptului de administrare și proprietate a sindicatelor, în baza unei hotărâri definitive și irevocabile a Înaltei Curți de Casație și Justiție București.

voineasa1Așadar, printr-o hotărâre a Consiliului Local , în baza Legii 50, art. 38, cele două stațiuni vor intra în proprietatea comunei și vor fi administrate de către primărie. După dobândirea acestora, le vom scoate, pe SEAP național și internaţional,  la licitație pentru administrarea acestora. Vreau ca un investitor serios să le administreze și să le pună în circuitul turistic. Astfel, primăria Voineasa va putea avea venituri mai bune din încasarea impozitelor pe clădiri și terenuri”, a concluzionat primarul Gheorghe Stanciu.

Claudia POPA

2 comments

  • nicu

    Si.au batut joc de statiunea voineasa..au furat tot ce s.a putut de acolo..au lasat la conducere un hot si un ticalos zeci de ani si si.a batut joc de angajatii de acolo.ce lume a fost odata acolo si ce viata!!au transformat.o in ruina..sa.i bata Domnul pt ceea ce au facut!

  • marica ionel

    Voineasa este unica-n tara. A fost perla muntilor Lotrului. Doar o mana criminala a facut sa fie azi o ruina. Daca Voineasa va devenii ceea ce a fost odata, Valcea,judet cu un mare potential turistic,va aduna mii si mii de nostalgici si alti mii si mii de impatimiti ai muntelui in toate anotimpurile anului. Valea Lotrului este marele potential hidroenergetic al Romaniei (Lacul Vidra, barajul Petrimanu,Galbenu,Obarsia Lotrului,Partia de schi de la Vidra,Hidrocentrala Lotru de la Ciunget,unde aici au lucrat mii de oamenii care au gustat si s-au bucurat de inegalabila frumusete a locurilor incepand de la Brezoi si pina la Vidra sau chiar mai departe Obarsia Lotrului,Transalpina, Petrosani,Valea Sebesului,oamenii care abia ar astepta sa reinvie statiunea Voineasa.

    3.02.2016. I.Marica,Rm Valcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *