Primarul din Voineasa decis să ia legătura cu lideri naţionali ai Sindicatelor pentru dezastrul sindical din staţiune

Primarul staţiunii Voineasa, Gabriel Năstăsescu este decis să ia legătura direct cu liderii naţionali ai Sindicatelor pentru a-i aduce în zonă şi să le arate dezatrul sindical din Voineasa şi Vidra.

“Aşa ceva nu se mai poate. Efectiv au lăsat totul în paragină. Hoteluri şi moteluri care erau pline de turişti acum mai bine de 20 de ani sunt azi ghetouri. Este un dezastru, nu au făcut nimic. O staţiune emeblemă pentru România realizată printr-un efort conjugat în anii 80, de firmele de construcţii hidrotehnice, unde se venea cu drag, unde mii de elevi veneau în tabere de matematică unde alte mii de sportivi veneau aici în cantonamente pentru aerul ozonat. E crunt. Am să merg direct la domnii Hossu, Brătianu, toţi liderii naţionali şi o să-i invit aici să-mi spună dacă lor le place cum arată zona sindicală”, spune primarul din Voineasa.

Acesta nu -şi doreşte decât ca hotelurile şi motelurile să funcţioneze, să se “întâmple ceva”.

Nastasescu“Nu e nimeni absurd, nu cerem nimic pentru noi, cerem pentru români, pentru turişti, pentru cei care de trei ani vin cu drag în zonă, pentru Transalpina,  pentru schiat, pentru frumoasa valea a Lotrului, pentru cataracte, pentru a vedea un peisaj spectaculos. Pentru economia judeţului în cele din urmă. Nu se mai poate continua aşa, să vezi tufele cât omul de înalte şi hoteluri pustii, degradate”, a mai adăugat Năstasescu.

Acesta spune că la Obârşia Lotrului, ritmul dezvoltării zonelor hoteliere s-a accelerat.

“Avem trei construcţii în execuţie, potrivit lotizării se pot ridica acolo cel puţin 30 de astfel de complexe turistice. Dar cu un regim sever, în sensul unei arhitecturi unitare şi a respectării cu stricteţe a normelor de mediu. În sensul că la 1000 de metri pătraţi lotul, amprenta construcţiei nu poate fi mai mare de 300-350 de metri. La care obligatoriu se aduagă amenajarea spaţiului verde. Aici nu va fi Rânca, categoric!”, a precizat edilul staţiunii Voineasa.

Acesta spune că are informaţii de la CNADNR că în acest an se va ţine licitaţia pentru reabilitarea DN 7A.

“Dar am cerut celor din Craiova să facă ceva cu podeţele rămase în conservare, cu porţiunile neasfaltate, până când va începe efectiv reabilitarea drumului. Cei din Hunedoara deja au îbnceput lucrările pe Jieţ. Garantat cu un efort considerabil, această zonă turistică Voineasa-Vidra-Obârşia Lotrului va arăta altfel în următorii 4 ani, poate deveni chiar inima turistică a judeţului şi un pol economic la nivel naţional” a completat Năstasescu.

AP

loading...

One comment

  • dan stanculescu

    Ar fi cazul sa predea aceste hoteluri primariei Voineasa care sa se ocupe de refacerea si amenajarea lor.ca spindicatele am vazut ce au facut. Au stiut doar sa profite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *