Primarul din Valea Mare așteaptă ca Guvernul să își onoreze promisiunile

Problema majoră și de mare urgență cu care se confruntă Constantin Briceag, primarul din comuna Valea Mare, este remedierea alunecării de teren din satul Delureni, unde sunt  peste 70 de gospodării care oricând pot rămâne izolate. Potrivit acestuia, s-au făcut mai multe documentații care au fost trimise atât la Instituția Prefectului, cât și la Guvern, au fost date asigurări că se vor aloca fonduri, dar toate promisiunile au fost în van. Totodată, edilul a „calmat” în mai multe rânduri tentativele localnicilor de a se deplasa în număr mare la prefectura Vâlcea și a face grevă.

„Singura mare problemă pe care o avem la Valea Mare este alunecarea de teren din satul Delureni. Noi, din bugetul local, am tot cârpit, am tot făcut improvizaţii, dar nu se poate așa. Am făcut documentații și am trimis peste tot, şi am primit doar promisiuni. Situația aceasta este din vara anului 2014, mai este puţin și se fac doi ani. Sunt oameni în vârstă care au nevoie de ambulanță, care trebuie să se deplaseze și nu au siguranța deplasării”, a relatat Briceag.

Ca obiective ce le are pe lista de priorități, în acest an edilul își dorește construirea a două poduri, finalizarea unui drum care face legătura între satele Mărgineni și Giulești, lucrare care este executată în proporție de 70 la sută, reabilitarea a două cămine culturale, asfaltarea drumului comunal Valea Mare – Otetelișu, drum care face legătura între DJ 643B și DN 65, extindere canalizare în satele Pietroasa, Delureni, Bătășani Deal, Mărgineni Deal și cătunul Tortoești, precum și construirea unei baze sportive cu gazon sintetic la școala Bătășani.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *