Primarul din Perişani cere o reglementare în cazul şoferilor de TIR prin care aceştia să evite “mersul acasă”

“În legătură cu cele trei ORDONANȚE MILITARE, ultima emisă în data 24.03.2020, fac apel la toți cetățenii comunei Perișani să respecte cu strictețe prevederile acestora deoarece numai așa vom reuși să prevenim îmbolnăvirea sau răspândirea infecției cu COVID 19 și bineînțeles să scăpăm de sancțiunile contravenționale sau penale care sunt destul de severe.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis ca la nivelul comunei, toți agenții economici care desfășoară activitate de comerț mixt alimentară și în sistem de alimentație publică (servirea băuturilor la pahar), au obligația de a evacua din unități mese, scaune, pahare, carafe, cești de cafea pentru a nu servii clienții cu nici un tip de băutură în incinta acestora, agenții care nu respectă normele impuse vor fi sancționați și obligați să închidă activitatea din unitatea comercială până la noi ordine.

Ca persoanele cu vârste mai mari de 65 ani să poată efectua cumpărături în perioada stabilită prin ordonanța militară între orele 11.00 – 13.00, se modică programul de lucru al unităților alimentare și va avea următoarea formă: funcționare zilnică între orele 8.00 – 13.00 și 16.00 – 19.00 cu obligația permiterii câte unui client în magazin deoarece fluxul de cumpărare nu poate fi unul aglomerat ca în mediul urban. Cetățenii care se deplasează dintr-un loc în altul sau în afara localității, sunt obligați să aibă asupra lor o declarație completată pe propria răspundere, necesară prezentării ei organelor de control.

Oricare gospodar din localitate poate să se deplaseze la: imobilele agricole ce le deține în proprietate sa pentru efectuarea muncilor agricole de primăvară, farmacie pentru aprovizionare cu medicamente, magazine alimentare (persoanele de peste 65 ani între orele 11.00 – 13.00), deplasări în afara localității dacă acestea sunt strict necesare și pentru alte scopuri, justificând acțiunea prin declarație pe propria răspundere”, spune Ion Sandu, primarul din Perişani. 

Acesta spune că a oferit tuturor cetăţenilor adeverinţe, a distribuit măşti în toate spaţiile alimentare, la angajaţi.

“Noi ne-am luat toate măsurile. Avem 13 cetăţeni în izolare. Dar întâlnim o problemă foarte gravă şi nu e doar în cazul comunei noastre, e la nivel naţional. Înţelegem că şoferii de pe autocamioane sunt exceptaţi de regulile de carantină şi autoizolare. Dar aceştia vin acasă, la familie, stau o zi două şi apoi pleacă în cursă. Nu mi se pare normal. Dacă e vreunul infectat? Nu sunt imuni, cum nu e nimeni imun. Trebuie o reglementare, prin care aceştia să evite atunci când vin în ţară, contactul cu familia. Familia rămâne aici şi iese pe stradă. Trebuie de urgenţă rezolvată situaţia”, mai spune primarul din Peişani.

AP

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *