Primarul din Orlești nu reunță la ideea de organiza după pandemie un Târg al Vinurilor

Primarul reales al comunei Orlesti, Constatin Cărstina nu a renunțat la idee de a organiza o ediție a Târgului de Vinuri – Orleşti, fiind primul de acest gen organizat în bazinul viticol al Drăgăşaniului, zonă cunoscută drept Toscana României.

“Am putea să-l combinăm cu şi un târg gastronomic. Pentru a face experiența completă, un vin bun trebuie savurat împreună cu o mâncare deosebită. Acest târg se va adresa tutoror producătorilor din localităţile viticole ale Vâlcii şi vom încerca să aducem şi din zonele de tradiţie viticolă din România. Spectacolele de live cooking vor fi însoțite de workshop-uri dedicate pasionaților de vinuri. Sperăm să se termine odată și pandemia asta, să reintrăm în normal și atunci putem dezvolta această idee. Trebuie un astfel de eveniment pentru a valorifica global zona viticolă a Drăgășaniului”, spune edilul din Orleşti.

Prin acest târg  se urmărește valorificarea potențialului zonei Drăgăşani și să se profite de cererea în continuă creștere pentru vinuri de calitate și delicii culinare cât mai diverse și mai sofisticate.

La Orleşti este graniţa de nord, graniţa viei nobile. Şi nu în altă parte decât pe micul Caraiman, unde tronează o cruce apsotolică, de unde se vede regatul vinului. la Orleşti a apărut prima dată vinul în Valahia se spune şi unde oamenii au frământat pământul până când din el a ieşit minunea care a dat aroma şi parfumul vinul orleştean.

Dacă în Moldova există Odobești, iar în Muntenia Dealul Mare, Oltenia are, la rândul ei, o importantă, veche și de tradiție zonă viticolă: Drăgășani. Târm din sudul Vâlcii sau Nordul Oltului, situat unde „soarele iubește cel mai mult colinele blânde ale luncii Oltului”, trăiește înconjurat din toate părțile de soiuri de vin premiate în toate colțurile lumii.

Într-un spațiu relativ restrâns, regiunea viticolă Drăgășani se extinde în vestul și spre nordul orașului Drăgășani și se compune din mai multe arii viticole repartizate pe localități: Dealul Oltului, Drăgășani, Călina, Prundeni, Zăvideni, Orlești și Scundu, Sutești, Verdea și Mitrofani, Crețeni, Nemolu, Aninoasa și Olteanca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *