Primarul din Muereasca solicită constructorului să urgenteze lucrările de reabilitare a Drumului Judeţean din localitate

Primarul Ion Ungureanu a declarat pentru revista Râmnicu Vâlcea Week, faptul că şi-ar dori un ritm mai susţinut al lucrărilor de reabilitare a drumului judeţean, numit şi drumul Athosului Românesc, drum care traversează localitatea de le est la vest până la Mănăstirea Frăsinei.

„Eu exprim aici, nemulţumirea locuitorilor care ar dori un ritm susţinut, ceva mai alert şi consistent al lucrărilor de reabilitare a drumului judeţean. Am fost întrebat de cetăţeni care este graficul lucrărilor, când va fi gata. Sunt mulţi investitori în turism care aşteaptă finalizarea acestui drum pentru a putea ridica aici structuri de cazare şi doresc să ştie cât va dura procesul de reabilitare a drumului. De aceea, consider că ar trebui ca firma constructoare să ne spună care sunt etapele de execuţie ale drumului, termenele şi eventual impedimente pe care le-am putea îndepărta în măsura în care ţine de noi”, spune primarul Ion Ungureanu.

Preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, a declarat că lucrările sunt în grafic dar dată fiind dificultatea traseului, fiind unul din drumurile de munte cu un caracter dificil, sunt mai multe operaţiuni conexe care trebuie executate:

„Nu este un drum uşor, este un drum care prezintă mai multe aspecte care ţin de natura unei şosele montane. Aici se vor devia reţele de utilităţi, vorbim pe anumite proţiuni de defrişări, pentru a respecta parametrii unui drum judeţean. Pentru devierea reţelelor am făcut proiectare, au fost documente, sunt prceduri legale pe care trebuie să le respectăm. Rugăm cetăţenii să înţeleagă aceste aspecte. Drumul va fi exacutat în termen, asta este foarte clar”, a precizat Rădulescu

Reabilitarea drumului Athosului Românesc este un proiect finanţat prin PNDL 2 şi execuţia acestuia a fost câştigată de RAJDP Vâlcea.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *