Primarul din Măciuca a semnat finanţarea pentru reabilitarea a 2 centre medicale în Ştefăneşti şi Oveselu

Măciuca, polul sudului, turism  şi patrimoniu, este o localitate dispusă ca o cetate pe culmea celui mai înalt deal din zona de sud a Vâlcii şi acest lucru îi dă un alt status. Măciuca o comună frumoasă aflată printre merii pădureţi, acolo unde Drăghicescu spune că raiul nu cunoaşte limite atunci când se proiectează.

La Măciuca primăverile alearga macrişul pirn crânguri, corcoduşii conduc orchestrele primelor albine dezmorţite, verile se scaldă prin pădurilee de margini iar toamna…Da, Toamna la Măciuca desenează curcubee, lăsând loc iernii să-şi spune ultimul catren.

Mai trebuie spus însă, că nobleţea acestei localităţi transpune de altfel povestea completă a satului autentic românesc.. Un sat pe care primarul Mugurel Mărcoianu doreşte să-l promoveze, să-l constuie ca pe un pivot de dezvoltare dar şi ca pe un tezaur autentic de frumos.

Primarul Mugur Mărcoianu spune că procesul de dezvoltare economică locală este de durată, deoarece acest lucru presupune identificarea proiectelor care pot fi finanțate atât guvernamentale, cât și europene, întrucât criteriile de eligibilitate sunt drastice, după care un întreg proces birocratic întârzie implementarea proiectelor investiționale.

„Contractele pentru reabilitarea și dotarea dispensarelor din satele Ștefănești și Oveselu au fost semnate. La început de primăvară, un cadou frumos pentru comunitatea noastră, aşadar ne vom apuca de lucrări. Sănătatea este o prioritate şi orice investiţie în acest domeniu este de fapt o investiţie pentru viaţă, pentru comunitate, pentru viitor”, spune Mărcoianu.

Comunei Măciuca i s-au aprobat două proiecte guvernamentale în valoare de 1.324.109,21 lei, respectiv reabilitarea, modernizarea și dotarea dispensarelor medicale din satele Ștefănești și Oveselu, iar din acest an vor începe lucrările la aceste două investiții.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *