Primarul din Lungeşti „recidivează”: Alt cetăţean obligat să-şi ia gunoiul aruncat pe câmp, înapoi acasă

Tiberiu Costea, primarul comunei Lungeşti s-a consacrat prin stilul său, extrem de dur şi exigent cu aceia care nu respectă normele de salubritate ale localităţii.

În urmă cu 2 ani, acesta a împachetat tot gunoiul aruncat prin şanţuri de o familie, în cutii „ajutor comunitar” şi, l-a returnat vinovaţilor, identificaţi după un caiet de şcoală, găsit printre resturi.

În urmă cu un an, mai mulţi tineri teribilişti au fost filmaţi în timp ce vandalizaseră un foişor. Edilul i-a obligat să-l refacă, altfel ar fi achitat o amendă usturătoare.

În urmă cu 2 luni, păstorii de vite au sesizat primăria că mai multe sticle au fost aruncate pe un şanţ colector, destul de periculoase pentru sănătatea animalelor care s-ar fi putut răni dacă intrau în acea zonă.

Deşi erau martori care identificaseră pe cel responsabil, primarul, folosindu-se de camere, l-au găsit pe cel vinovat. Iniţial acesta nu a dorit să recunoască dar pus în faţa faptului împlinit nu a avut alternativă. Iar între a achita o amendă de 5000 de lei şi a strânge gunoiul, a optat pentru a doua variantă.

„Nu îmi place mizeria, nu îmi place această iresponsabilitate. Ţin foarte mult la salubritate şi am pretenţia ca, aşa cum arată în bătătura fiecăruia, să arate şi comuna. Nu voi avea nicio ezitare în a corija aceste tare. Şi da, voi fi zmeu pentru cei care îşi bat joc de natură, curăţenie”, spune Tiberiu Costea.

Acesta a amenajat pe fiecare islaz, păşune, foişoare, pentru ca păstorii să se poată adăposti de ploaie sau caniculă, să mânânce, fiecare prevăzut cu coş de gunoi.

De altfel localitatea este împânzită de la un capăt la altul cu panouri care îi invită pe cetăţeni, să fie responsabili, să aibă un comportament civilizat, să respecte patrimoniul şi salubritatea comunei.

Liviu POPESCU

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *