Primarul din Laloșu este nemulțumit de indolența asociațiilor cooperative care au distrus drumurile comunale

Degeaba anul acesta este unul bun agricol, dacă asociațiile cooperative care exploatează terenurile agricole din comuna Laloșu, își bat joc de drumurile comunale, spune primarul din Laloșu, Adrian Ruja.

”Au fost rugați, au fost sute de sesizări și degeaba. Companiile care au în exploatare terenurile agricole din comuna Laloșu își bat joc de drumurile comunale. Intră cu utilaje cu toanj greu, TIR-uri, combine, tractoare, printre case, nu contează dacă plouă sau e arșită. Fie fac praf, fie lasă în urmă șleauri, adevărtate șanțuri. Nu contează dacă drumul nu e făcut decât pentru un tonaj mic. Nu au pus un camion de piatră.  Spunem că asta e indolență ca să nu folosim alte cuvinte. Nu avem ce face decât probabil să le interzicem accesul pe drumurile comunale. le vom face un singur drum de acces în comună de care să aibă ei grijă. Să-l întrețină singuri”, spune primarul Adrian Ruja.

Sunt cetățeni care se plâng de faptul că tremură casele, că au apărut fisuri în pereți, că praful este unul înecăcios. Că nu se mai poate circula pe diferite drumuri, pe unde au fost distruse de utilajele agricole.

Comuna Laloșu este una din cele mai agricole din Vâlcea, cu majoritatea suprafețelor agricole arendate.

În acest an, estimările la cultura de cereale sunt unele optimiste.

Laloșu este una din cele mai dezvoltate localități agricole ale acestei părți de județ. Arende întinse, zonă cerealieră și nu numai, în comună se parctică la scare mare agricultura cooperativizată.

”Relieful permite o agricultură intensivă, resursa naturală a țării este una uriașă. Economia are nevoie de agricultură și mare parte din această ramură înseamnă o contribuție masivă la PIB. Când vorbim de creșterea economică a unei țări, ne bazăm pe acest aspect economic. Laloșu este o comună unde așteptăm investitorii în agro-industrie, pentru procesarea industrială a producției agricole”, spune primarul Adrian Ruja.

Laloșu, care este grânarul Vâlcii, are peste 80% din suprafața agricolă arendată, nu mai puțin de 3 societăți mari sunt prezente aici în afară atora mai mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *