Primarul din Lăcusteni speră că PNI Anghel Saligny se va adresa cu adevărat comunităților mici

Cosmin Bocșaru este ezitant în a spera că noul program de investitii Anghel Saligny s-ar adresa cum era vorba inițial comunelor mici care nu pot accesa fonduri europene.

”În vară când a fost anunțat acest proiect m-a bucurat foarte mult. Pentru că majoritatea declarațiilor susțineau că acest program se va adresa exact comunităților mici care nu ating criteriile pentru fonduri europene. Ulterior, am remarcat că pentru acești bani se luptă și mari municipii care ar putea să acceseze oricând fonduri europene. Am acum ezitări că așa va fi pentru noi. Nu de alta, dar pentru a face aceste proiecte, noi am cheltuit bani pentru documentații, pentru studii, bani pe care îi puteam folosi în alte lucruri pentru comune. Da, am depus proiecte dar să sperăm că vor fi aprobate”, spune primarul Cosmin Bocșaru.

Primăria Lăcusteni a depus prin PNI reabilitarea a două drumuri comunale DC 60 și   DC 60a, în Lăcustenii de Jos și în Contea.

Totodată urmează să se extindă apa și în satul Gănești.

Iar din fonduri proprii, Cosmin Bocșaru spune că va asfalta drumul sătesc Ciobănești, acolo unde sunt peste 40 de gospodării.

Pe CNI, comuna are depus proiectul care privește reabilitarea, modernizare și dotarea scolii gimnaziale din localitate.

Comuna Lăcusteni este frumos așeazată în Valea Oltețului, într-o zonă aerisită, sub culmea dealurilor vestice, pline de păduri de stejar și salcâm, cu o populație de 1.600 de locuitori. Este una din cele mai curate localități din Vâlcea, de aceea în ultimii ani, mai multe case și terenuri au fost achiziționate Lăcusteni.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *