Primarul din Horezu are în implementare 24 de proiecte de investiții

Orașul Horezu cunoaște o schimbare de imagine și investiții, în ritm alert, în stilul obișnuit al primarului Nicolae Sărdărescu. Activ și cu inters pentru orașul său, dorindu-și rezultate, Sărdărescu are o listă de proiecte mărețe, ce privesc în mod clar ridicarea standardului de viață al horezenilor. Acesta organizează întâlniri cetățenești, unde discută cu oamenii, află nevoile, după care ia masurile legale rezolvând cerințele acestora. Pe lângă faptul că, a atras investitori în Horezu, creându-se locuri de muncă, acum, Sărdărescu are 24 de proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice care privesc dezvoltarea și modernizarea orașului. Pe lângă 60 de km de drumuri de asfaltat, primarul își dorește construirea pieței publice agroalimentare, construcția unei școli cu clasele I-IV, cu 15 clase, o sală de sport, iar deasupra la ultimul etaj va avea un luminator, cu spațiu de joacă și o parcare în zona blocurilor.

De asemenea, primarul s-a gândit și a luat în calcul și un nou sediu de primărie, o creșă cu 40 de locuri, renovarea și extinderea grădiniței, reabilitarea a trei clădiri ale liceului, renovarea și dotarea a trei secții ale spitalului orășenesc și extinderea străzii Mircea cel Bătrân la patru benzi, una pentru promenadă pe lângă pârâul Luncavicioara și 850 m pentru o pistă de biciclete. Pentru ca zona să fie foarte frumoasa, edilul a gândit și două poduri arcuite, din fier forjat, elegante peste pârâu, astfel încât zona de promenadă să fie plăcută.

În zona Treapt, pe stanga drumului național 67, pe platoul respectiv se va înființa un camping pentru turiști cu rulote. Investiția va avea dublă sursă de finanțare, iar turiștii vor beneficia de spații amenajate special cu grupuri sanitare, dușuri,, piscina etc. În aceeași zonă, funcționează târgul săptămânal care, de asemenea, va fi relocat pe o suprafață de 14.000 mp și modernizat cu spații speciale pentru animale, cereale, fructe, alimente, parcare pentru 1000 de mașini, birouri administrative pentru personal, alei, grupuri sanitare.

Sărdărescu a mai spus de înființarea unui centru de zi pentru vârstnici, o cantină socială, reabilitarea a două blocuri și reabilitarea și modernizarea centrului cultural de la Olari.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *