Primarul din Grădiştea se implică pentru a avea o localitate curată

Eforturile lui Ilie Boiangiu converg spre a avea o localitate model în ceea ce priveşte salubritatea, colectarea deşeurilor, ecologizarea văilor apelor, a rigolelor.

Astfel toate persoanele din Grădiştea sunt obligate să aibă contracte de salubrizare. Incepând din această vară s-a instituit taxa specială de salubrizare, pentru persoanele care nu detin contract de salubrizare.

Taxa specială de salubrizare este în cuantum lunar de 11,04 lei/ persoană, fara TVA, în cazul persoanelor fizice, iar în cazul persoanelor juridice la 110,40 lei/m.c/luna, fara TVA. Persoanele fizice/juridice care detin contract de salubrizare încheiat cu SC URBAN SA, nu vor plăti taxa specială de salubrizare. Toate persoanele sunt obligate conform legii, să aibă contract de salubrizare cu firma SC URBAN SA, fie să achite lunar taxa specială de salubrizare.

Persoanele care în prezent deţin contract de salubrizare încheiat cu firma SC URBAN SA, şi nu au numărul de persoane din gospodărie declarat real, au obligaţia să îşi actualizeze numărul de persoane din contract. În vederea calculării taxei speciale de salubrizare, toti proprietarii/chiriasii au obligaţia depunerii la Compartimentul Taxe si Impozite locale, a unei declaratii de impunere în vederea stabilirii taxei speciale de salubrizare, în caz contrar se va proceda la impunerea din oficiu de către compartimentul Taxe si Impozite locale, pe baza datelor din registrul agricol.

Toate aceste măsuri, spune conducerea primăriei asigură un mediu sănătos, o localitate care să respecte normele europene de civilizaţie.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *