Primarul din Golești avertizează din nou: Urgentați modernizarea DN 73C și Drumul Expres spre Tigveni că altfel va fi dezastru

Primarul din Golești, Adrian Mitrache, privește cu groază traficul care se anunță pentru minivacanța de 1 Mai, trafic care va bloca din nou localitatea vâlceană, mai ales că în aceste zile au demarat luucrările pe Dealul Negru.

”Ce va însemna week-endul acesta prelungit nu vreau să-mi imaginez. Mai ales că exact acum au început și lucrările de asfaltare pe Dealul Negru. Știm că în condiții normale, traficul este deviat pe DN 73C, d-apoi acum, când va fi blocat și Dealul Negru. Este clar ce va urma prin Golești. Valorile de trafic au crescut începând de joi, probabil că vineri și sâmbătă va fi dezastru. Asta va însemna o repetiție pentru momentul când va fi finalizată autostrada până la Tigveni. Asta ne așteaptă dacă nu avem fie modernizarea DN 73C  fie drumul expres Tigveni – Râmnicu Vâlcea – Gâneasa. Un dezastru”, spune primarul Adrian Mitrache.

Cele două variante de drum pe care le menționează edilul din Giolești sunt departe de a fi finalizate. Modernizarea lui DN 73C, măcar pe varianta Blidari – Tigveni se află încă în faza studiului de fezabilitate. Adică va mai trece mult până la modernizarea acestuia. Iar celalalt drum, drumul expres Tigveni – Râmnicu Vâlcea – Găneasa este la faza de prefezabilitate, deci ani buni de acum înainte va dura până la implementare și finalizare.

Până atunci, comuna Golești este victima traficului în concedii, vacanțe, minivacanțe sau atunci  când sunt lucrări sau accidente pe Dealul Negru, tot traficul de pe DN 7, fiind mutat pe DN73C, drum care nu mai corespunde tehnic traficului greu iar pentru cei care au case aici este o tragedie – fisuri, alunecări de teren, probleme grave care se anunță și mai grave după ce Autostrada va fi ajuns la Tigveni (2025 – 2026). Din acel moment tot traficul mare de pe Autostrada se va muta prin Golești, deoarece, celelalte două loturi montane sunt preconizate a se finaliza abia în 2030.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *