Primarul din Glăvile spune că s-au luat măsuri speciale pentru caniculă

Vremea deosebit de caldă care s-a instalat în județul Vâlcea de mai bine de două săptămâni nu a ocolit nici comuna Glăvile, unde primarul Iustin Duicu spune că s-au luat măsuri în acest sens.

”Asistenți social și comunitari fac vizite regulate la persoanele în vârstă din toate satele. Nu putem interzice dar recomandăm acestora să nu iasă di  casă în intervalul orar 11 – 17, să evite muncă pământului și mersul la cumpărături. Dacă au nevoie de ceva le aducem noi.  Am verificat periodic și asigurăm să avem apă în rețeaua localității, rezervoarele să fie pline. Trecem și peste caniculă și așteptăm prognoze mai îmbucurătoare ale vremii”, spune Iustin Duicu.

Primarul spune că așteaptă de la guvern o implicare mai mare în deblocarea unor programe de investiții pentru că se pot asigura standarde de calitate a vieții dacă localitățile nu au apă, canalizare, asfalt și gaze.

”Nu putem lupta cu fenomenul îmbătrânirii și depopulării satului românesc dacă nu asigurăm condiții de viață. Lumea se mută la țară dacă are drum, are apă, are canal, are gaze. De aceea guvernul trebuie să gândească acest aspect și să dea drumul la investițiții. Fie că vorbim de CNI, PNDL, PNRR sau programul operațional mare, trebuie deblocată situația. Sunt convins că toți primarii, indifernt de partide doresc să investească în localitățile pe care le adminsitrează. Dacă vrem un buget de venituri consistent, asta înseamnă să am investitori în zonă. Investitorii nu vin dacă nu sunt utilități. Utilitățile înseamnă resursă financiară de care noi nu dispunem. Este un cerc simplu care trebuie rezolvat”, conchide primarul Duicu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *