Primarul din Diculeşti solicită firmei care reabilitează drumul judeţean să desfunde de urgenţă rigolile pentru a nu fi inundate curţile

Compania care reabilitează drumul judeţean care traversează localitatea Diculeşti, poate cauza riscul unor inundaţii în zona locuinţelor, spune primarul Armand Cupăreanu.

Şi asta pentru că în procesul tehnologic, tot pământul pe care l-au îndepărtat l-au depozitat în rigolele care colectează apele pluviale.

“Acestea fiind obturate, toate apele care strâng de pe versanţi intră în curţile oamenilor. Aceştia au venit la primărie şi au insistat să vorbim cu constructorii să decolmateze rigolele înfundate. Noi nu avem prea mare putere în cazul acesta, beneficiarul fiind Consiliul Judeţean dar am luat legătura cu constructorul şi l-am rugat să facă ceva în acest sens. Aşteptăm să vedem ce va face”, spune primarul Cupăreanu.

Drumul Judeţean 643B traversează comuna Diculeşti, asigurând legătura cu Valea Mare. Acesta a intrat în reparaţii totale pe tot tronsonul încă din vară. Numai că pe o lungime de 2 km, în zona Băbeni – Olteţu, toate şanturile laterale au fost acoperite cu pământul excavat din drum, formându-se baraje pe aceste canale colectoare.

Cum sezonul ploios deja a început riscurile de inundaţii sunt foarte crescute, oamenii temându-se că odată cu venirea iernii, lucrările intrând în conservare, şanturile vor rămâne aşa iar curţile le vor fi inundate.

AP

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *