Primarul din Costeşti insistă pe lângă Consiliul Judeţean să reavbiliteze drumul care urcă la Mănăstirea Arnota

Primarul Toma Peştereanu solicită Consiliului Judeţean Vâlcea să aibă printre priorităţi drumul judeţean care traversează comuna Costeşti şi care urcă la Mănăstirea Arnota, având în vedere afluxul de turişti care creşte anual în localitate.

„An de an, turiştii care urcă la Mănăstorea Arnota sunt în număr din ce în ce mai numeros, acest lăcaş de cult se numără printre puţinele meteore ale României, mai ales că aici vorbim de mănăstirea voievodală, unde avem mormântul domnitorului Matei Basarab. Din păcate, drumul este din ce în ce mai degradat şi oamenii cer primăriei să facă demersuri în acest sens”, spune primarul Peştereanu.

Drumul judeţean deserveşte de fapt două mănăstiri de patrimoniu, atât sfânta Meteoră a Arnotei, lăcaş de cult zidit pe un versant, cât şi Academia Ecleziastă Bistriţa, una din cele mai vechi mănăstiri din România unde a existat o adevărată şcoală de arte medievală.

Tot în acest an, în Costeşti va fi reabilitat centrul civic, localitatea fiind una din cele mai căutate de turişti pentru uriaşul patrimoniu cultural,  lăcaşe de cult, izvoare medicale minerale, biserici de lemn, muzeul trovanţilor, Muzeul Bălintescu.

Tot aici se poate ajunge pe Drumul Mănăstirilor Olteniei de sub Munte, drum care este complet asfaltat pe teritoriul comunei Costeşti.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *