Primarul din Cernișoara intenționează să facă o asociație de 100 de hectare de pădure

Mihai Ionescu, primarul comunei Cernișoara, este nemulțumit de Codul silvic, care  „a distrus oamenii săraci și îi lasă să moară de frig.”

„Omul nu poate să ia lemne din pădurea lui mai mult de trei metri cubi. Dar dacă sunt mai mulți frați, cum să le ajungă acești trei metri?! Aici sunt oameni, cărora singura soluție care le rămâne este să fure lemne. Apoi vin jandarmii și îi amendează și unde se ajunge? Oamenii sunt de bună credință și vor dreptul lor, vor să taie lemne din pădure, legal, doar că legislația, codul silvic, nu le permite. Este complet anormal acest lucru. De aceea, am hotărât să facem o asociație de 100 de hectare, pe care să o administrăm noi, iar atunci oamenii hotărăsc cât să își taie, pentru a se putea încălzi pe timpul iernii”, spune Mihai Ionescu.

Edilul a mai adăugat că are promisiuni pentru fonduri cu care să asfalteze șase drumuri, respectiv: drumul de la Glăvești, drumul de la Racovița, drumul Orleani – Țîrdei, iar pentru calamități sunt de făcut 17 podețe și poduri.

C.P.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *