Primarul din Budești așteaptă programele europene pentru a demara noi proiecte

Primarul celei mai dezvoltate comune din Vâlcea, Ion Vlădulescu, spune că singura șansă pentru dinamizarea investițiilor în localitatea constă în atragerea de fonduri europene.

”Suntem o localitate eligilibilă din toate punctele de vedere. Normal că suntem pregătiți pentru orice axă care se deschide. Localitatea este una care crește în populație, apar noi zone de habitat urban care au nevoie de utilități. Așteptările sunt ridicate, populația care vine aici este una care face parte din clasa mijlocie, care fie face naveta spre locul de muncă, fie lucrează de acasă, este o populație educată și care dorește  condiții de viață decente. Mare parte din ce am reușit aici au fost prin fonduri. Așteptăm și finalizarea proiectului pentru rețeaua de gaze, investițiile CNAIR-ului în zonă, etc”, spune primarul Vlădulescu.

Comuna Budești este cea mai avansată economic, cu cel mai mare număr de salariați la numărul de populație, peste 3000 și cu o dinamică foarte mare în ceea ce privește pe cei care se mută aici.

În viitorul apropiat se așteaptă ample proeicte imobiliare în zonă dar și noi investitori în parcul industrial.

Primăria urgentează proiectele pentru digitalizare și smart village și odată cu finalizarea drumuluui județean care tranzitează localitatea se pregătește pentru a prelua un flux crescut al traficului de mărfuri pe axa sud-nord ca o varianta mai bună a drumului național 64.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *