Primarul din Brezoi mâhnit și îndurerat de decesul subofițerului Banu, răpus de COVID, la 46 de ani

”Vestea ne-a lovit ca un trăznet. Te lasă mut o astfel de știre, cu atât mai mult când e vorba de un tânăr în puterea vârstei, un salvator de vieți, unul care luptă acolo în linia 1. Este cutremurător ce s-a întâmplat cu Romeo Banu. Sper ca jertfa lui să nu fie în zadar, să înțelegem cu toții că nu e de joacă cu acest virus nenorocit. Să nu credem în prejudecăți, că doar o anumită vârstă e vulnearbilă, că doar cei cu comorbidități, etc, Boala este și este una foarte gravă și oamenii care luptă în linia 1, pier secerați de acest virus”, spune primarul din Brezoi.

Romeo Banu, pompier din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea a murit la doar 46 de ani, după ce s-a infectat cu coronavirus. Bărbatul nu avea alte probleme de sănătate și trecuse cu bine testele sportive. 

Colegii subofițerului au ținut un moment de reculegere în memoria sa. 

Marţi dimineaţa, salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “General Magheru” al judeţului Vâlcea au ţinut un moment de reculegere în memoria colegului lor, care a decedat la fix două săptămâni după ce a fost depistat pozitiv cu Covid-19.

Omul a fost confirmat pe 13 octombrie, iar DSP i-a emis decizie de izolare la domiciliu până pe 26 octombrie. Pentru că starea sa s-a agravat, după 7 zile de izolare, a ajuns la spital, la Secția de Boli infecţioase de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Medicii n-au putut să-l țină în viață. 

”Salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “General Magheru” al județului Vâlcea au ținut un moment de reculegere în memoria colegului Plt. Adj. Sef. Banu Gheorghe Romeo, născut în data de 09.07.1974, și angajat ca subofițer operativ principal la data de 01.09.2006 în cadrul Gărzii de Intervenție Brezoi – Detașamentul de Pompieri Rm. Vâlcea – ISU Vâlcea.  Acesta a fost confirmat cu Covid – 19 la data de 13.10.2020. În perioada 13.10.2020 – 26.10.2020 a fost emisa decizia de izolare la domiciliu, iar din cauza prezentării unor simptome specifice virusului, începând cu data de 19.10.2020 a fost internat în Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, Secția de Boli Infecțioase. În data de 26.10.2020 acesta a fost transferat de la Secția de Boli Infecțioase la UPU Vâlcea ca urmare a agravării stării de sănătate. Din păcate, eforturile personalului medical de la UPU Vâlcea au fost fără rezultat, fiind declarat decesul subofițerului la ora 20.00”, este postarea apărută pe pagina de Facebook a ISU Vâlcea. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *