Primarul ”corporatist” din Cernișoara spune că va manageria primăria ca și cum ar fi companie de succes

Dumitru Ciorîcă vine dintr-o multinațională, unde a avut o funcție executivă în urma cărei a adus un profit considerabil companiei din România. Acesta spune că visul său a fost să facă din Cernișoara o comuna de top și că experiența sa managerială își va spune cuvântul.

”Foarte mulți prieteni, cunoștințe mi-au spus că mă încumet la un drum greu. Că o primărie nu este ca o companie privată. Este și aici un adevăr, dar dacă știi să pui o echipă la treabă, știi să omogenizezi personalul, poți avea eficientă și rezultate. Oricum știam la ce mă înham, dar în același timp nu puteam veni aici și vedea că localitatea mea se zbate într-un labirint, fără o identitate. Da, eu sunt covins că voi reuși”, spune Ciorîcă.

Acesta deja pregătește lansarea în licitația a cel puțin 10 km de drumuri, poduri, insistă pentru amenajarea albiei pârâului Cernișoara în punctele nevralgice.

Apa și canalizarea, ca și regularizarea pârâului Cernișoara care traversează comuna cu același nume, sunt marile probleme ale administrației locale din comuna Cernisoara. Comuna fiind înscrisă în masterplanul județului de apă și canal, nu a putut accesa proiecte guvernamentale pentru realizarea acestor investiții, extrem de importante pentru comunitate.

Totodată, autoritățile locale lucrează la documentația pentru introducerea gazelor naturale în comună, pe o distanță de 30 de kilometri. Autoritățile din comuna Cernișoara au dispus ca, în perioada următoare să înceapă și întreținerea drumurilor locale cu propriile utilaje.

Primarul Ciorâcă spune că ”avem șapte sate foarte întinse și la fiecare ploaie avem distrugeri. Acum după trecerea iernii, este momentul să balastăm din nou drumurile. În fiecare an trebuie să facem asta, funcție de ploi. Dacă am avea drumurile asfaltate nu ar mai trebui să cheltuim bani în fiecare an. În atâția ani, cheltuielile pe care le-am avut cu balastarea, ar fi putut fi pus covor asfaltic. Proiectul de modernizare drumuri se află pe lista de sinteză la Compania Națională de Investiții și sperăm să primim finanțarea pentru a putea demara asfaltarea celor 8 km de drumuri și 6 poduri”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *