Primarul Concioiu caută finanțare pentru asfaltarea drumurilor și reabilitarea dispensarului medical

Ca și în alte localități, luna trecută, în comuna Gușoeni au fost distruse drumurile de acces către terenurile agricole, dar și cele din cătunele Caracuba și Năgrăpița, iar comunitatea din zonele afectate nu a mai avut nicio posibiltate de a circula. Drumurile de pământ s-au degradat în urma circulației utilajelor Petromului în timpul ploilor abundente. Nicolae Concioiu, primarul localității a relatat faptul că ”cetățenii din Bălșoara, Mădulari au solicitat de urgență refacerea și asfaltarea drumului afectat de către utilajele Petromului pe o distanță de 1,5 kilometri. ”, drept pentru care a înaintat o adresă către societatea respectivă prin care a solicitat doleanța cetățenilor.

Dumurile către către cătunele Caracuba și Năgrăpița care au degradate de ploi și de accesul tractoarelor pe vreme rea, au fost refăcute, administrația locală a închiriat utilaje și a amenajat drumurile de acces la locuințele oamenilor.

Pentru toate aceste drumuri și ulițe de pământ, primarul Concioiu a depus un proiect de modernizare și asfaltare, la Ministerul Dezvoltării Regionale. ”Avem 21 de ulițe și străzi, cu o lungime totală de 13,3 kilometri, toate fiind de pământ, iar la fiecare ploaie se degradează, în așa fel încât nu se mai poate abslut deloc circula. De accea, am întocmit un proiect pe care l-am depus în data de 25 iulie a.c., la Ministerul Dezvoltării Regionale, pentru a accesa fonduri să putem să le asfaltăm. Cheltuielile sunt foarte mari cu repararea acestor drumuri, deoarece după fiecare ploaie, noi trebuie să închiriem utilaje si să le reamenajăm.”, a declarat edilul.

De asemenea, administrația locală a comunei Gușoeni colaborează cu o firmă de consultanță privind accesarea de proiecte cu finanțare europeană, pentru a găsi modalități pentru reabilitarea și moderizarea dispensarului medical, precum și mansardarea acestuia pentru înființarea unor spații de cazare pentru cazurile speciale. ”Dorim să mai accesăm fonduri și de aceea colaborăm cu o dirmă de consultanță în domeniu. Dacă expertul găsește soluții pentru a putea mansarda dispensarul și dacă plafonul ne permite, vom crea aceste spații de cazare pentru cazurile speciale din comună”, a conchis primarul din Gușoeni.

Claudia POPA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *