Primăriţa din Livezi vrea să salveze Biserica Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir

Biserica cu hramul Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul  de Mir, din satul Pîrîienii de Sus, localitatea Livezi, se află într-o stare jalnică. Acoperişul a fost grav deteriorat, iar acum plouă în altar. Alexandrina Ivancu, primarul localităţii, a subliniat gravitatea stării în care se află acest locaş de cult, monument istoric şi speră ca, în urma unui proiect pe fonduri guvernamentale, să poată obţine fondurile necesare refacerii acestui monument istoric.

„Este păcat ca un asemenea locaş de cult, care este şi monument istoric să se degradeze cu fiecare zi care trece. Acoperişul a căzut deasupra altarului şi se vede cerul, Când plouă, altarul se umple de apă. Am hotărât urgent, să luăm măsuri pentru salvarea acestei biserici. Din păcate, noi nu putem interveni, în nici un fel, deoarece este monument istoric. Am avut o documentaţie depusă pentru reabilitare, dar din păcate, nu a fost eligibil. Acum facem o altă documentaţie, pe care o vom depune la CNI, în speranţa ca, acum, în ultimul moment, să putem obţine fondurile necesare reabilitării bisericii cu hramul Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul  de Mir ”, a declarat primăriţa Ivancu.

De asemenea, aceasta a mai declarat că, într-o lună de zile, se va finaliza lucrarea de consolidare a drumului din satul Tina, apoi va trece la refacerea platformei drumului din satul Pârâienii de Sus, pe o distanţă de 1,7 kilometri. Pentru refacerea drumurilor din satele Părăuşani (1,4 km) şi Pleşoiu  (1,7 km), s-a făcut documentaţia care a fost depusă la Instituţia Prefectului în vederea obţinerii de fonduri pe calamităţi.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *