Primăriile localităților Voineasa și Vaideeni se judecă în instanță pentru versantul unui munte

Primăriile comunelor Voineasa şi Vaideeni se luptă în instanţă pentru Muntele Bora, ambele localităţi revendicându-şi acest versant pe care, în ultimul timp, s-a construit o parte din domeniul schiabil „Transalpina Ski Resort”.

„Deşi multor persoane nu le convine, Primăria Vaideeni este proprietară pe golul alpin de la Bora, din anul 1945, unde sunt foarte multe interese politice şi se încearcă să ne scoată din cărţi. Se pare că suntem incomozi, dar noi dorim doar respectarea legii şi să dăm statului ce-i al statului. Suntem conştienţi că acolo nu vom putea să administrăm noi, totul. Iniţial, a fost un parteneriat între Consiliul Judeţean şi Voinesa – Vaideeni pentru implementarea acestui proiect turistic, urmând ca, ulterior, să ne adunăm la masă şi să stabilim eventual înfiinţarea unei societăţi comune care să administreze acest domeniu. Se pare că unii nu vor să respecte aceste principii şi, drept dovadă, noi ne judecăm în instanţă cu Primăria Voineasa, în patru procese. Acest gol alpin este proprietatea comunei Vaideeni”, a declarat primarul din Vaideeni, Daniel Băluţă.

De cealaltă parte, Primăria din Voineasa susţine că acest versant nu aparţine comunei Vaideeni, fiind „o ilegalitate în acte” la baza retrocedării respectivului versant către administraţia din Vaideeni.

„Tot muntele Bora este proprietatea statului încă din anul 1922, fiind cumpărat de Carpatina, iar ordinul prefectului a fost unul ilegal, în sensul că l-a dat în proprietate Primăriei Vaideeni aiurea. Acest gol alpin nici măcar nu se află pe teritoriul comunei Vaideeni. Sunt în proces cu Primăria Vaideeni pentru anularea ordinului prefectului. Vom vedea ce se întâmplă, dar noi un lucru ştim clar: Vaideeniul nu are ce căuta acolo, pentru că Legea Fondului Funciar înseamnă retrocedare şi nu împroprietărire din averea statului”, a spus edilul din Voineasa, Gheorghe Stanciu.

Intalaţia de cablu, teleschiul domeniului schiabil este construit pe versantul Bora şi face parte din domeniul schiabil Transalpina Schi Resort.

www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *