Primarii din Ţara Loviştei îl consideră pe Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean, salvatorul zonei

De aproape o lună, în cea mai frumoasă zonă a Vâlcii şi poate într-una din cele mai frumoase din România, din păcate rămasă încă în Evul Mediu din punct de vedere al infrastructurii, licăre speranţa.

Rezumând, unul din cele mai vechi drumuri din România (eronat, nu este Valea Oltului), adevărata cale a lui Traian spre Sarmisegetuza, de la Călimăneşti spre Sibiu, drumul cruciaţilor sau drumul mătăsii, care lega Europa Occidentală de Orient, a fost lăsat, în ultimii ani, în cel mai umilitor stadiu. Un drum de pământ, care leagă istoric Ardealul de Ţara Românească, drumul care a avut cea mai mare importanţă aproape 1.800 de ani are o şansă uriaşă.

“Domnul Constantin Rădulescu ne poate ajuta. Este singurul care poate face acest drum. Am discutat cu dumnealui şi omul este decis să facă toate diligenţele pentru a repara o istorie. Anunţul său oficial prin care a declarat că este direct interesat de rezolvarea acestui drum este… istorie”, spune primarul din Titeşti, Cătălin Daneş.

La fel, edilul din Perişani spune că are încredere, de această dată, în diligenţele pe care le întreprinde CJ Vâlcea şi că se poate face istorie.

“Am vorbit cu parlamentarii şi cu preşedintele CJ Vâlcea despre posibilitatea de a intra rapid pe finanţare, după declasarea sa la nivel de drum judeţean. Există voinţă şi am simţit-o în discuţiile cu domnul Rădulescu. Aici nu e vorba de politică, aici e vorba de judeţ, de oameni, iar domnul Rădulescu poate fi salvatorul acestei zone cu potenţial turistic atât montan, cât şi de patrimoniu”, spune Ion Sandu, primarul din Perişani.

La Boişoara, primarul Mihai Sandulache consideră că este pentru prima dată când zona de nord a judeţului nu pare a fi abandonată de autorităţile judeţene.

“Săptămâna asta ne vom întâlni cu domnul preşedinte Rădulescu şi avem speranţa că lucrurile deja se mişcă şi toată zona va fi salvată. Aici va renaşte turismul şi Ţara Loviştei va primi exact valoarea pe care a avut-o de-a lungul istoriei”, spune edilul boişorean.

Şi la Câineni primăria spune că demersurile anunţate oficial de preşedintele CJ Vâlcea de a repara o eroare veche şi de a reda demnitatea istorică a acestui ţinut nu fac decât să ofere un plus de speranţă pentru cei peste 10.000 de oameni care locuiesc în locul unde s-a născut Ţara Românească.

Din 2003 şi până în prezent, au existat memorii, adrese, sloganuri electorale, dar nimic mai mult. În luna ianuarie, preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, a anunţat că, printre priorităţile sale, este acest drum, actualul DN 7D. Asta însemnând preluarea sa în regim de drum judeţean şi căutarea oricărei soluţii de a începe reabilitarea acestuia.

Dacă rămâne în stadiul de “Drum Naţional”, drumul de pământ de 30 de km este captiv şi nu are nicio şansă pentru a fi vreodată reabilitat.

Liviu POPESCU

2 comments

  • Gerula

    Daca a promis o sa si faca. Este vorba despre oameni, iar in acest caz initiativele nu sunt colorate. Vor fi si ” cetateni” care se doresc de vaza ce vor ramane sprijiniti in bota, fluierand a paguba, dar istoria ii va retine pentru veninul si lipsa de empatie si punct. Succes Costi Radulescu!

  • George Apostol

    Buna ziua,
    Avand in vedere ca, dupa cum am observat, aveti o buna colaborare si cu deputatul Lovin, de ce nu spuneti cum au stat cu adevarat lucrurile? In ceea ce priveste DN 7D, au inceput sa se miste lucrurile cu adevarat abia dupa ce Lovin a depus interpelarea de la sfarsitul anului trecut,
    O zi buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *