Primarii din Roșiile, Tetoiu și Lăpușata au înființat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ,,Cerna – Sasa”

Pentru obținerea de fonduri europene sau  guvernamentale este nevoie ca proiectele să cuprindă modernizarea unui areal format din mai multe localități. Pe acest considerent, primarii comunelor Roșiile, Tetoiu și Lăpușata au stabilit să înființeze Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ,, Cerna – Sasa”, prin care au stabilit ce prevederi să cuprindă.

Pe principiul că în fiecare localitate trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice  în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, drumuri, salubrizare, cultură, culte și sport, cei trei primari au decis ca principalul proiect comun să fie înființarea și distribuția gazelor naturale.

Astfel că, luna trecută, cei trei au avut o întâlnire de lucru unde au stabilit clar prioritățile. Primarul comunei Roșiile, Constantin Doru Diaconu, a declarat că, împreună au înființat această asociație avnd ca scop principal introducerea gazelor naturale.

”Ca urmare a necesității accesării cu prioritate a proiectului, ,Înființare și distribuție rețea de gaze naturale ” si a altor proiecte de dezvoltare locală, am avut o întâlnire de lucru cu primarul localității Tetoiu – domnul Antonie Lucian si primarul localității Lapusata – domnul Joița Nicolae. Am discutat și am stabilit prevederile pe care trebuie să le cuprinda Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ,, Cerna – Sasa” , precum și calendarul acțiunilor. Speram să fie de bine si cu multe realizari. În următoarea perioadă se va deschide o nouă linie de finanțare pentru înfiintarea și distribuția gazelor naturale și suntem ochii atintiti pentru a accesa acest proiect. La Roșiile avem un studiu de fezabilitate care privește  17.5 km de rețele de gaze naturale”, a declarat primarul din Roșiile.

Claudia POPA

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *