Primăria Voineasa a eliberat certificatul de urbanism pentru construcție unei sanii de vară

Primăria Voineasa a eliberat certificatul de urbanism pentru sania de vară, obiectiv turistic care, spune primarul Gabriel Năstăsescu va completa Domeniul schiabil și în perioada sezonului cald, atunci când afluxul de turiști spre Transalpina este unul crescut.

”Cu siguranța acest obiectiv va fi un succes. Vedem în ultimii doi ani câți turiști urcă vara cu telegondolele până pe creastă. Ei, dacă vom avea și acest obiectiv turistic cu totul altfel vor sta lucrurile. Finanțarea o așteptăm prin Ministerul Turismului”, spune edilul din Voineasa.

Rețeaua de canalizare din oraș a ajuns la 20% grad de execuție și au început lucrările de amenajare urbanistică a centrului localității cu spații verzi, arbuști, trotuare. În condițiile în care ”enclava sindicală Voineasa” a fost închisă, localitatea turistică Voineasa se transformă într-o zonă primitoare care să anuleze efectul turismului sindical falimentar.

De altfel, Voineasa a devenit o destinație turistică foarte căutată de români, numărul structurile de cazare este în creștere, atât în zona centrală a localității cât și în microstațiunea componentă Obârșia Lotrului.

Voineasa astăzi reprezintă o destinație dinamică a turismului românesc, cu un domeniu schiabil fabulos, cu noi proiecte de dezvoltare – sanie de vară, noi pârtii de schi. Primăria va investi în rețelele de utilități din microstațiunea Obârșia Lotrului, acolo unde în doi ani, numărul locurilor de cazare va atinge dar și depăși pragul de 1000.

Localitatea turistică are drumuri noi, se extinde pe toate palierele de intravilan, vin noi investitori și a ajuns în acest an la autonomie financiară. În scurt timp va începe reabilitarea sectorului de drum național 7A între Vidra și limita teritorială a județului, spre Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *