Primăria Voiceşti aşteaptă al doilea strat de asfalt pe DJ 648 B…de 12 ani!

Povestea de azi începe cu a fost odată ca niciodată…

Se făcea că era anul integrării…Toată ţara era în sărbătoare, steguleţe cu steluţe şi tricolorul erau spânzurate pe toţi stâlpii de la munte la mare, de la şes şa Dunăre şi înapoi. Trecuse 1 ianuarie şi toată lumea era fericită. Unii ieşiseră deja cu găleţile şi tingirile afară. ba luaseră cu ei şi bidoane. Trebuia să curgă lapte şi miere, nectar şi ambrozie. Pe toate drumurile.

Inclusiv de pe DJ 648B, drum care leagă Vâlcea de judeţul Olt, prin singura comună  vâlceană, dispusă într-un pinten al Câmpiei Române. Prin Voiceşti. Doar Beethoven se auzea la radio şi tv. Oda fericirii şi oda laptelui şi mierii…Toamna lui 2006 turnase asfalt, primul strat pe acest DJ, care traversa Ţara Ardeiului până la Tighina. Că de acolo, grădinarii olteni ca ieri şi azi, preferă să facă tot safari pe 300 de metri de drum selenar

Şi a venit primăvara lui 2007, în România Europeană. Şi toată lumea ieşise la porţi pentru că trebuie să vină asfaltul, nu? Şi cei din Voiceştii din Vale şi cei din Tighina, cu pâine şi sare, cu speranţe, cu ardei…neumplut. Şi a trecut primăvara. Lasă că vine vara şi or să termine drumul! Nici vara şi nici toamna…şi uite aşa România trecu un an de Uniune.

Trecură 12 ani în cele din urmă….şi al doilea strat nu a mai ajuns.

Primarul Florian Vătafu speră că în acest an, preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, va veni cu acest al doilea strat de asfalt şi Voiceştiul va închide bucla atemporală deja, de când România e stat european cu patalama.

“Asta ar fi o problemă. Alta este Căminul, am purtat discuţii şi cu cei care construiesc Centrul Cultural care au deja o întârziere de 3 luni şi încurcă graficele care prevăd amenajarea centrului civic. Vocieştiul, după cum se ştie, deschide o nouă axă economică, axa turismului piscicol, deja prima mare firmă lucrează la un iaz şi doreşte dezvoltarea unui complex turistic pe această nişă. Noi avem în proiect Faleza Oltului, un drum unde se vor lotiza parcele pentru crearea de pensiuni. Vrem ca Voiceştiul să devină o atracţie în această parte de judeţ”, spune edilul Florian Vătafu.

Liviu POPESCU

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *