Primăria Tetoiu așteaptă finanțarea proiectelor depuse pe Anghel Saligny

La capitolul investiții, Primăria Tetoiu a  depus proiecte pentru modernizarea a aproximativ 12 km de drumuri din localitate. Care înseamnă  poduri și drumuri locale din Nenciulești și Țepești și alte artere care leagă satele între ele. Tot prin PNI a fost  depus și un proiect care vizează branșamente la apă și canalizare pentru 1000 de gospodării.

Creșterea nivelului de trai al comunității din Tetoiu este obiectivul principal al primarului Viorel Herăscu. Astfel că, împreună cu viceprimarul Ramona Tuță și-au propus să definitiveze modernizarea infrastructurii de bază în toată localitatea.

În Tetoiu există apă si canalizare, iluminat public, dar cel mai important proiect este cel de înființare distribuție gaze naturale.

Referitor la acest proiect, primarul Herăscu spune că “potrivit studiului de fezabilitate, reţeaua de gaze naturale din Tetoiu va avea o lungime de 30 de kilometri, iar această strategie de dezvoltare rurală pe care o propunem finanțatorilor va fi evaluată și sperăm noi să fie de bun augur. Gazele rămân cea mai importantă investiţie în utilităţi și este un demers care avantajează afacerile, stimulează repopularea zonei rurale şi, implicit, contribuie enorm la calitatea vieţii. Este clar că, modernizarea infrastructurii rutiere locale, precum și a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, constituie elemente de bază pentru orice comunitate rurală și fiecare ales local își dorește pentru localitatea sa aibă condiții optime de trai și dezvoltare economică.

Primarul din Tetoiu, Viorel Herăscu anunță intabularea a trei sectorare din comună, urmând ca în acest an să înceapă cadastrul în alte sectorare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *