Primăria Șușani a atras în comună o finanțare de peste 11 milioane de lei

Aproximativ 320 de mii venituri proprii (112 per capita) a reușit comuna Șușani să colecteze pe 2021, după cum estimează finanțele vâlcene.

Cu o populație de aproape 3000 de locuitori, localitatea a devenit una din cele mai cooperativizate comune din Vâlcea. Terenurile sunt majoritar arendate iar fermele mici încep să-și spună cuvântul.

Edilul Tudor Daniel Constantin vrea însă și altceva, susținând că fără o activitate industrială, bugetul nu poate să crească simțitor. În acest sens, recent a fost eliberat certificatul de urbanism pentru construirea unui parc fotovoltaic în zona Beica, un investitor urmând să amenajeze aici o sursă de energie verde pe o suprafață de peste 10 hectare.

De altfel, primarul spune că această zonă este una care va îngloba o arie industrială importantă, motorul economic al localității.

Recent, prin Programul National de Investiti „Anghel Saligny” a fost semnat un contract de peste 11 milioane lei.
”Obiectul contractului il constituie alocarea unei finantäri din bugetul Ministerului Dezvoltárii, Lucrárilor Publice si Administratiei in sumà total de 11.537.090,98 lei pentru realizarea obiectivului de investiți: Reabilitare, modernizare gospodárie de apa si extindere front de captare apã in comuna ȘUȘANI, județul Valcea”.
Prin semnarea acestui contract toți locuitorii comunei ȘUȘANI vor beneficia de apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *