Primăria Stoenești va realiza o platformă de colectare a gunoiului de grajd

Primăria Stoenești depune un proiect pentru realizarea unei platforme de colectare a gunoiului de grajd, în condițiile în care șeptelul de animale al localității este unul destul de consistent.

”Chiar dacă nu mai e ca odinioară când fiecare gospodărie avea un animal, o vită în general, au apărut mici ferme care au 50 – 60 de vite, avem până la 1000 de oi la una din ferme. Așadar se impune o astfel de platformă, unde poate fi folosit gunoiul de grajd pentru terenuri, pajiști. Nu mai spun de utilajele care vin împreună cu acest proiect” spune primarul Fredi Dumbravă.

De altfel în comuna Stoenești se lucrează deja la mai multe proeicte. Au îneput asfaltările pe Anghel Saligny. Și tot la nivel de drumuri, Dumbravă deja pregătește prin AFIR asfaltarea a 6 noi kilometri de drumuri, printre care și cel către schitul Jgheaburi.

Cu investitii de aproape 8 milioane de euro în ultimii 8 ani, cu o infrastructură pusă la punct, cu reţele de utilităţi care să ofere confort populaţiei rezidente, comuna Stoeneşti atrage în ultimii ani, foarte mulţi străini dornici de a-şi cumpăra o locuinţă. Localitatea are școli moderne, grădinițe, dispensar, săli de sport, apă în toată comuna, rețea de canalizarea, perspective de gaze și așa cum am precizat în 2023 va încheia de asfaltat toate drumurile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *