Primăria Stănești invită agenți economici să investească în localitate, unica soluție pentru dezvoltarea comunei

Aflată pe ultimele poziții ca PIB pe locuitor în Vâlcea, primăria comunei Stănești spune că singura soluție este aceea de a invita cât mai mulți investitori să dezvolte afaceri aici.

”Se vede foarte bine că localitățile fruntașe în clasamentele PIB pe locuitor sunt acelea în care există agenți economici. Fie unii strategici fie mai mulți care contribuie la dezvoltarea economică a comunelor. De asta avem și noi nevoie. Suntem deschiși pentru a sprijini orice om de afaceri care dorește să dezvolte aici o firmă, producție, servicii. Acum avem drumuri, investim în utilități, deci sunt condiții pentru dezvoltare. Primăria nu deține terenuri proprii dar sunt convins că mulți oameni ar înțelege ce înseamnă oportunitatea unor afaceri în zonă”, spune Sever Preoteasa, viceprimar în Stănești.

În afara proiectelor prin Anghel Saligny, primăria a depus prin PNRR, proiecte care privesc dotarea laboratoarelor de informatică ale școlii, amenajarea unei săli de sport și urmează să depună alte proiecte care prevăd reabilitarea celorlalte două corpuri de școală.

Cu fonduri locale urmează în acest an să fie reabilitat terenul de sport și amenajarea unui mic parc în zona centrală

Iar prin GAL, primăria va achiziționa o sărăriță și o vidanjă.

Dar cel mai important proiect din 2023 este extinderea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în toate satele, după care toți locuitorii vor beneficia de aceste utilități.

Aparatul administrativ, mai are în vedere și rezolvarea unui alt proiect care privește tot infrastructura. Proiect care încă nu a fost finanțat, dar în acest an, conducerea primăriei se va preocupa prioritar și de asfalatarea resturilor de drumuri care sunt încă nemodernizate. Chiar dacă anul trecut , acestea au fost întretinute cu balast, se dorește o infrastructură modernă și utilități pe măsură.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *