Primăria Scundu a depus proiectul de gaze naturale, o rețea de 20 de km

Mihai Blejan aduce un suflu nou localității care închide marginea de nord a viței nobile. Ne refrim aici, la comuna Scundu, o frumoasă așezare, dispusă în Subcarpatii Vâlcii, între Lunca Oltului și Valea Pescenei.

Un primar tânăr care consideră că deschiderea localității spre investitii și investitorii va aduce pe viitor un plus bugetar și va salva satul românesc de la dispariție.

”Momenatn satul românesc nu se află la apusul său, cum multă lume spune. El se contractă dar se și transformă. Nu dispar tradițiile, satul românesc devine o opțiune pentru o populație adultă care dorește să lucreze la oraș sau de acasă dar să trăiască într-un mediu sănătos, curat, neaglomerat mai aproape de natură. Am făcut diligențe pe lângă domnul președinte al Consiliului Județean Vâlcea și pot spune că mare parte din drumul principal a fost reabilitat și avem promisiuni pentru o reabilitare completă, funcție de resurse”, spune Blejan.

Edilul menționează că a fost depus și proeictul de gaze naturale în comună, cu o rețea de 20 de km, în urma unui parteneriat cu alte cinci comune.

”Vom implementa proiecte de dezvoltare a comunei Scundu și  vom da cetăţenilor posibilitatea de a-şi aduce contribuţia la creşterea gradului de bunăstare, de a lua atitudine şi de a avea un cuvânt de spus – acţionând împreună cu toate sectoarele comunităţii pentru a crea un viitor cât mai durabil..Cred că fiecare generaţie îşi are propriile provocări, iar de-a lungul istoriei acestea s-au confruntat cu responsabilităţi diferite. Responsabilitatea generaţiei actuale este de a crea o societate durabilă. Trebuie să asigurăm generaţiilor care ne vor urma posibilitatea de a se bucura de minimum de cerinţe pentru o viaţă sănătoasă”, spune Blejan.

Printre proiectele pe care tânărul edil din Scundu le are în vedere se numără Introducerea șiextinderea rețelei de utilități (apă, canalizare, gaz, electricitate) și telecomunicații  (internet), modernizarea si extinderea rețelelor de drumuri din interiorul comunei, drumurilor  comunale, judetene,  vicinale,  precum  și  a  drumurilor  agricole  și  forestiere, managementul deseurilor, consiliere agricolă,  grup de producatori (cresterea competitivitatii produselor agricole și cu precădere apicole”, spune edilul.

Prin AFIR vrem să reabilităm drumuri agricole iar prin Agenția de Mediu ne propunem iluminatul public și stații electrice de încărcare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *