Primăria Sălătrucel reabilitează stâna Mocirle pentru a sprijini producătorii locali și turismul din Cozia

Cozia, un munte cu de toate. Cu urcări lungi și grele, cu zone dificile, păduri misterioase, cu o cabană frumoasă și chiar cu un drum până în vârf. Un munte minunat, și pe care îl urcăm de fiecare dată cu plăcere. Fie pe jos, fie cu mașina.

Stâna Mocirle nu este foarte vizibilă din drumul principal, dar, cu ochii pe kilometraj, în jurul km 11, după o curbă strânsă la dreapta urmată de alta la stânga, se „face” un mic drum spre dreapta. În dreptul intrării se poate parca, iar după 100m pe drumul cel mic sunteți la stână. În sens invers, de la cabana Cozia, este un traseu marcat (probabil punct roșu), dar se poate merge și pe drum.

Această stână urmează să fie reabilitată de Primăria Sălătrucel. Printr-o hotârâre de consiliul local, se va reface acoperiș și infrastructura acestui punct important pentru montaniarzi.

”Avem în vedere sprijinul nostru pentru producătorii locali. Pentru că la stână Mocirle știm că se vând produse tradiționale. Și atunci trebuie să facem aici un punct important și cunsoscut pentru cei care urcă drumul Coziei. Mai mult este un punct turistic și un adăpost, atât pentru păstori cât și pentru montaniarzi, pe aici trece drumul care merge la poarta de piatră, un fenomen unic în Masivul Cozia”, spune primarul Dorel Ancuța.

Comuna Sălătrucel este una din cele  mai frumoase zone turistice din Vâlcea, localitatea fiind așezată la poalele Coziei dar care deține și vârful Cozia și o bună parte din masiv și parcul național.

Strategia Primăriei Sălătrucel este concentrată pentru dezvoltarea turismului și sprijinirea celor care doresc să investească în structuri de cazare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *