Primăria Râmnicului solicita ANI și DNA sa se autosesizeze in cazul „votului liberalilor împotriva comunității dar favorabil propriilor interese”

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea i-a acuzat miercuri într-o conferință de presă pe liberali din Consiliul Local de vot împotriva intereselor comunității dar favorabil propriilor interese, „săvârșind nu doar un abuz ci și o faptă penală”

Astfel, edilul susține că în 8 februarie 2022, pe ordinea de zi a sedintei extraordinare se afla un punct prin care se cerea consilierilor aprobarea ca Primăria să participe la o licitație de bunuri aparținând fostului combinat Oltchim. Bunuri care insemau Căminul muncitoresc Colonia Nuci cu terenul aferent de 801 mp și terenuri de 39,796 mp. Prețul de pornire era de aproximativ 1 milion de lei.

„Acele terenuri puteau fi puse pentru accesarea unui proiect european de modernizare și amenajarea a zonei și posibili investitori”, susține Mircia Gutau.

Pentru a trece proiectul era nevoie de 16 voturi favorabile. In schimb au fost obținute doar 13 voturi, toți cei opt consilieri PNL au votat împotriva.

„In schimb pe data de 8 noiembrie 2022, consilierii locali PNL, Cezar Bulacu și Lucian Pavelescu înființează la Sibiu firma SC 4C SOLUTIONS și participă cu această firmă pe 24 noiembrie fix  la licitația pentru aceste bunuri, pentru care se opuseseră in Consiliul Local. Cei doi consilieri locali își adjudeca fix același pachet de active din Colonie Nuci, pentru care se opuseseră in calitate de consilieri locali, eliminând astfel de la licitație, un competitor cum era Primăria Râmnicului, scăzând implicit prețul de tranzacție.  Considerăm așadar că respectivii consilieri liberali se fac vinovați de încălcarea mai multor prevederi atât sun aspectul incompatibilității cât și de natura penală și rugam parchetele sa se autosesizeze”, susține edilul Râmnicului.

Gutau mai adaugă faptul că actualii rezidenți din Căminul Muncitoresc se afla in pericol de evacuare pentru că firmă înființată de cei doi consilieri are că obiect de activitate „dezvoltare imobiliara” și nu modernizarea zonei.

Contactat telefonic, pentru un punct de vedere, consilierul local Cezar Bulacu ne-a declarat: „Referitor la solicitarea dumneavoastra, va anunț ca voi organiza o conferinta de presa la care voi raspunde la toate întrebările jurnaliștilor si voi clarifica situația pe care eronat domnul primar a prezentat-o”

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *