Primăria Râmnicu Vâlcea organizează o paradă a maşinilor de epocă

Primăria Râmnicu Vâlcea organizează sâmbătă parada ‘bătrânelor doamne’, un număr de 20 de maşini de epocă ce vor mărşălui pe străzile centrale ale municipiului, a declarat, pentru AGERPRES, primarul interimar Gheorghe Matei.

‘Sunt maşini care fac parte din colecţia de aur a unor râmniceni dar şi din judeţul Vâlcea. Sunt bătrânele doamne care se vor bucura de o parada inedită pe bulevardele oraşului. Le-am văzut, sunt absolut de senzaţie, sunt poveşti care vin din timp, un adevărat spectacol de gală. Sunt Forduri vechi, maşini italiene, ruseşti, ba avem şi primele Dacii, pentru că nu-i aşa şi ăsta e un simbol naţional. Cine avea în anii 70 o Dacie era de departe un om de vază al comunităţii. Dorim să consacrăm astfel de evenimente în municipiul nostru, pentru că Râmnicu Vâlcea împleteşte noul cu vechiul şi chiar trebuie să existe armonie în acest sens’, a declarat Matei.

Sâmbătă, de la ora 9.00, în Piaţa Mircea cel Bătrân, va fi organizată ‘Retroparada Primăverii’, eveniment organizat de Retromobil Club Român – structură afiliată FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens)- în parteneriat cu Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea.

Cu această ocazie, un număr de 20 de automobile vechi, datând din anii ’50 – ’70 şi aparţinând unor locuitori din Râmnicu Vâlcea şi din judeţ vor fi prezentate publicului amator.AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *