Primăria Râmnicu Vâlcea a obţinut 10 milioane de euro pentru moderniarea transportului în comun (autobuze, staţii, eTicket, camere video)

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a semnat un proiect european de 46,8 mil. lei (aproximativ 10 mil. euro) pentru modernizarea staţiilor de îmbarcare/debarcare, echiparea mijloacelor de transport în comun şi dezvoltarea unui centru utilat cu un sistem de management al traficului general.

Contractul a fost semnat in cadrul Axei prioritare 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile; Prioritatea de investiţii 4e: Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare; Obiectivul specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Proiectul presupune modernizarea a 90 de staţii de călători prin instalarea de adăposturi moderne, instalarea de panouri de informare, de camere video de supraveghere, de automate de vânzare a biletelor, dezvoltarea soluţiei de eTicketing existente, modernizarea a 19 intersecţii rutiere şi a trecerilor de pietoni, dar şi implementarea unui centru de comandă şi dispecer în vederea cordonării serviciilor de transport în oraş.

„Este un succes, pentru noi, aşa cum spus de fiecare dată, fondurile europene sunt prioritare. Avem o echipă de specialişti care lucrează mereu pentru a avea în rezervă proeicte europene. Cum obţinem finanţarea pentru un astfel de proiect, venim cu urnătorul. La finalul implementării acestui proiect putem spune că vom avea unul dintre cele mai civilizate sisteme de transport public în comun”, declară primarul Mircia Gutău.

La licitaţia pentru autobuze s-a înscris firma Mercedes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *