De Paşte, Primăria Râmnicu Vâlcea a oferit vâlcenilor o promenadă pe malul Căcăcioasei

Din păcate, din cauza modului prost de a gestiona lucrările din Râmnicu Vâlcea, locuitorii acestui târg administrat de Georgel Matei, au avut cea mai prostă oportunitate de a-şi petrece zilele libere de Paşte.

În ce sens? În sensul promenadei.

Când eram ţânc de Râmnicu Vâlcea, îmi aminteam cu plăcerea de venirea primăverii şi de zilele libere în care ieşeam cu părinţii la plimbare. Şi era simplu, o luam pe jos duminica, din Nord până în centru şi la Zăvoi. Centrul era blocat de la Cinema Unirea până la Podul Vinerea Mare cu flori iar Zăvoiul era plin de veveriţe, dezmorţite de iarnă şi bucuroase de sosirea primului verde viu de aprilie.

Bun, fapt de care ţâncii din oraşul lui Matei nu s-au mai putut bucura. Pentru că…

La plimbarea spre centru, şantierul de la ceas a anulat primăvară iar la Zăvoi în afara spectacoului unei maşini care a luat foc, altă aminitire nu a mai rămas pentru aceşti copii de Paşte.

Deci Râmnicu Vâlcea, al 22-lea municipiu ca mărime din România, nu a oferit celor care au stat acasă de Paşte nicio şansă de promenadă. De ce? Din cauza proastei gestionări a proiectelor europene.

Aceste proiecte privind reabilitarea Parcului Zăvoi şi sistematizarea centrului muncipiului Râmnicu Vâlcea sunt gândite cu cinci ani înainte şi obligatoriu termenul lor de implemantare trebuia să fie consecutivitatea şi nu simultaneitatea. Dar asta nu ne miră, tot primarul Georgel Matei este cel care a făcut o altă dandana. După ce a încheiat Pasajul Tudor Vladimirescu a început reabilitarea Podului Goranu.

Deci omul ştia el ceva, că anumite lucrări trebuie realizate consecutiv şi altele simultan. Numai că a amestecat borcanele. În loc să lucreze simultan la Pasajul Vladimirescu şi la Podul Goranu, le-a făcut consecutiv şi în loc să lucreze consecutiv la Zăvoi şi Centru le-a băgat simultan. Dar pentru asta trebuie să ai viziune şi un pic de matematică…

Mai mult, aceste lucrări trebuiau de mult finalizate, dar de la Rădulescu încoace, Frâncu şi Matei au cam lăsta oraşul în haos, drept urmare singurul loc în care vâlcenii s-au putut plimba de Paşte a fost doar malul lacului Căcăcioasa.

Sau, l-aş întreba pe domnul Matei, dacă am acasă un pensionar de 70 de ani şi vrea să se plimbe prin centrul oraşului ce fac cu el? Îl duc trei minute prin Mircea cel Bătrân şi apoi îl urc pe Capela ca să admire şantierul din Zăvoi, cardiac fiind?.

În tot acest timp primăria însă, ironic nu, ne propune un concurs de curăţenie între asociaţiile de proprietari din Râmnicu Vâlcea. Unul d-ăla care aminteste de era socialistă. Domnule Matei ce ar fi să propunem noi un concurs de curăţenie între Primăria Râmnicu Vâlcea şi cea din Sibiu, Alba, Cluj, Braşov, Târgu Mureş? Vă spun eu, Primăria din Râmnicu Vâlcea nu ar intra nici măcar în turul preliminar. Dar aici între noi merge o miuţă măruntă, în Liga Naţională, suntem retrogradaţi cu laude.

Oricum, concluzia este certă, în oraşul administrat de Matei, cel mai sigur este să pleci cât mai des şi să vii cât mai rar, pentru că prostia, mediocritatea, lispa bunului gust, mizeria, haosul, sărăcia, fudulia de neam prost, devin din ce în mai mult trăsături pe care din păcare acest târg nu prea le avea până mai de curând.

Matei, apropo, administrăm şi noi ceva au mai bine spus, când ai de gând să fii primar al acestui oraş?

Mihai IONESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *