Primăria Popești investește într-un frumos popas turistic de sub Cotoșmanu, la Fântânile Reci

Retea alimentare cu apă, rețea de canalizare, școli reabilitate, bani europeni atrași prin PNRR pentru digitalizare, dotare instituții școlare, dispensar modern, finanțare pentru reabilitare de drumuri, discuții pentru aducerea de investitori în localitate, asta este imaginea comunei Popești, din ultimii ani.

”Când am preluat localitatea, am plecat efectiv de la zero. Nicio instituție publică, școli, primărie, dispensar, fără utilități, drumurile erau majoritatea de pământ, bugetul foarte redus pentru investiții, căminul cultural era o ruină. Așa că a trebuit să ne fixăm un parcurs, funcție de veniturile propriii, de axele și programele pe care să le prindem, a trebuit să scoatem comuna din zona săracă, să recuperăm ecartul față de alte localități”, susține Aurora Măgură, primarul din Popești.

Treptat au venit primele fonduri, primele programe, localitatea a reușit în patru ani să reabiliteze școlile, unitatea sanitară, căminul cultural, să implementeze un amplu program pentru rețeaua de canalizare iar în acest an va investi în reabilitarea de drumuri.

În acest moment, prin PNRR, primăria a atras fonduri pe energie verde, pe dotare de instituții de învățământ, pe digitalizarea, logistică, panouri informative. În curând pentru un parc fotovoltaic care să atenueze consturile cu energia eletctrică.

Primăria se află în discuții avansate și cu investitori care să dezvolte afaceri aici. Iar recent a investit în a duce curentul pe o lungime de aproximativ 1 km, la punctul Fântânile Reci. Acolo se va monta și o instalație de wi-fi. Primarul spune că zona poate fi exploatat turistic, acolo se pot amenaja spații comerciale, de alimentație publică, poate deveni un popas turistic, mai ales că pădurea Cotoșmanu este una din cele mai tranzitate din județ, fiind legătura din Râmnicu Vâlcea și nu mai puțin de 20 de localități din sudul Vâlcii, inclusiv aici fiind drumul vechi al Craiovei.

”Suntem deschiși pentru oricine va dori să dezvolte aici mici afaceri. Exact cum este în alte zone, cu mâncare, cu expo cu vânzare, și chiar dacă se dorește constrrucția unui han. Pentru asta noi aducem în aceste zile curentul electric. O investiție din buget local care poate determina o dezvoltare a acestei zone de sub Cotoșmanu, renumită prin fântânile cu apă rece de unde legendele locului, spun că haiducii își adăpau caii”, mai spune Măgura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *