Primăria Popeşti intenţionează să construiască o grădiniţă cu program prelungit

Comuna Popeşti din Vâlcea se numără printre localităţile care au înregistrat cel mai mare salt în modernizare în ultimii patru ani, în contul administraţiei locale fiind trecute, reabilitarea tuturor şcolilor, a dispensarului medical, al căminului cultural.

Nu mai vorbim de reţeaua de canalizare care deja se află la 60% stadiu de execuţie, lucrările fiind înaintate şi la staţia de epurare de la Dăeşti.

“Nu mai adaug alte lucrări marunte care ţine de reparaţii de punţi pietonale, de remediere mai multor defecţiuni la reţeaua de apă veche. Au fost 4 ani destul de plini şi cu eforturi am reuşit să ducem la capăt majoritatea proeictelor., inclusiv de asfalt în zona Firijba. Tot veni vorba de asfalt depunem acum 5 km de reabilitare drumuri în toate satele componente şi sperăm că până la finalul anului va fi lansat un program de finanţare. Totodată suntem înaintaţi cu studiul de fezabilitate pentru reţeaua de gaze naturale în comună”, spune primarul Aurora Măgura.

Cel din urmă proiect are mari şanse de a fi implementat deoarece, pe teritoriul comunei se află staţia de unde se pot racorda alte trei comune.

Un alt proiect pe care edilul Aurora Măgura îl are pentru mandatul următor este construcţia unei gradiniţe cu program prelungit.

“Deja mulţi părinţi ne întreabă dacă avem în program un astfel de proiect. Evident că da. Mulţi părinţi lucrează la Râmnic, la Băbeni sau la Horezu şi ar dori să lase copii într-un asfel de local, prin care să li se asigure program de odihnă, mâncare şi studiu. Vom vedea dacă putem obţine un grant european, fonduri să putem să realizăm un astfel de obiectiv”, mai spune Aurora Măgura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *