Primăria Popești concesionează 27 de hectare celor care doresc să construiască parcuri fotovoltaice

Cu aproape 3000 de locuitori, localitatea se apropie de 400 mii lei venituri proprii (130 lei per capita), sumă de care edilul Aurora Măgura nu este mulțumitășispune  există  resurse  pentru  mai  mult.

”Sunt bani puțini și asta pentru că nu avem mari investitori în zonă. Noi de trei ani, am pus activele și terenurile pe care le deținem la bătaie, încercând să atragem oameni de afaceri, oameni care să dezvolte aici orice însemană producție sau servicii. Trebuie să stopăm hemoragia de populație și să îi stimulăm pe tineri să revină în țară. Vreau să spun că am în ultimii ani am reușit să punem la punct infrastructura de utilități rețeaua de apă și anul acesta finalizăm și canalizarea. Am refăcut școlile, unitatea medicală, căminul cultural și avem proiect depus pentru drumuri, pe care în acest an îl vom implementa.  Cu asta pot spune că vom avea o comună pusă la punct la capitolul infrastructură. Sunt optimistă și sunt convinsă că la un moment dat vom avea și zonă economică”, susține Aurora Măgura, edilul din Popești.

De altfel, Primăria Popești scoate la licitație 27 de hectare pentru a fi concesionate celor care doresc să construiască parcuri fotovoltaice.

”Acum lucrăm la caietul de sarcini. Și în foarte scurt timp le vom conesiona. Sunt foarte aproape și de liniile de joasă și înaltă tensiune, noi vom asigura accese spre această zonă. Vrem să fim o comună cu producători de energie electrică și să ne aliniem astfel politicilor de mediu”, conchide Măgura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *