Primăria Perișani va încheia de asfaltat toate drumurile din localitate

La Perișani urmează să se încheie toate drumurile de asfaltat prin Programul Național Anghel Saligny, după cum susține Sorin Leonte, când se vor asfalta ultimele 26 de străzi. Contractul va fi semnat săptămâna viitoare.  Astfel localitatea va avea majoritatea infrastructurii finalizată.

Pentru că vorbim de apă curentă în toate satele, iluminat public, mai puțin canalizare. Dar și aici Primăria urmărește ca în viitor să încerce să realizeze un sistem de canalizare pentru fiecare sat. Nu poate fi unul centralizat din cauza reliefului montan, sistemul clasic ar fi unul extrem de costisitor.

Școala gimnazială urmează să fie reabilitată energetic prin PNRR și modernizată pe interior. Aici vor fi montate panouri fotovoltaice. Și cele două cămine culturale din Spinu și Mlăceni vor fi dotate în cursul acestei luni.

La nivel de turism, Perișaniul a intrat realtiv recent pe harta turistică a județului, de un an iar asta se vede, una dintre pensiuni se extinde iar alte două sunt în lucru, toate certificate de Ministerul Turismului.

Însă deja crește numărul celor doresc să ofere spații de cazare în camere proprii, cei care vor să amenajeze puncte gastronomice, restaurante, pentru că ”șantierul autostrăzii care se va întinde pe minoim 5 ani” înseamnă clienți. Se vorbește deja că italienii vor aduce în zonă 300 de salariați pentru a fi cazați.

Primăria Perișani are licitații pentru mai multe terenuri care sunt solicitate de cei care doresc să deschidă mici afaceri.

Așadar toată suflarea din Perișani așteaptă demararea lucrărilor la autostradă, o lucrare care va schimba radical economia întregii zone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *