Primăria Oteșani urmează să reabiliteze două drumuri ”Sub Deal” și ”Deasupra Morii”

Primăria este interesată de a pune în valoare satul SubDeal şi în acest sens va căuta resurse pentru a asigura o cale de acces facilă spre acest cătun, respectiv reabilitarea drumului de 2 km care poate dezvolta și reface acest cătun, așezat într-o zonă foarte frumoasă.

“Aici s-a scris istoria comunei Oteşani. Un sat care a fost locul în care se retrăgea acum secole, comunitatea din calea invadatorilor. A fost un sat în care a existat un puternic spirit anti-colectiv şi în anii 60 când după Popeşti, Oteşaniul urma să intre în colectivizare, sătenii din Sub Deal au fost cei mai aprigi în a se lupta pentru dreptul de proprietate. Acest cătun aflat în pădure, într-o frumoasă zonă subcarpatică ar putea deveni un sat de vacanţă. De aceea vom căuta soluţii pentru reabilitarea acestui drum, pentru o cale de acces aici”, spune Mircea Oprişor, primarul comunei Oteşani.

Un alt drum care urmeză să fie reabilita de Primăria Oteșani este drumul ”deasupra Morii” lung de 3 km. Tot pentru reabilitare este propus și dispendarul uman.

La fel și sediul primăriei, prin Compania Națională de Investiții.

Comuna boierescă, una din cele mai nobile aşezări de Vâlcea, acesta este Oteşaniul. Localitatea trovanţilor, un solfegiu al Luncavăţului, sprijinit de subcarpaţii Vâlcii, Oteşaniul nu vrea să rămână mai prejos decât celelalte comune din Depresiunea Horezu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *