Primăria Oteșani devine o Primăria Verde, independentă energetic, cu fonduri europene

În Oteșani a demarat o amplă lucare în urma căreia sediul administrativ va deveni unul ”verde”, independent energetic, făcând astfel uriașe economii la electricitate și căldură.

”Este o investiție curată, ne referim la faptul că totul se va baza pe energie verde, pompe de căldură, panouri fotovoltaice, izolație care va accentua randamentul energetic. Vom deveni autonomi și independenți din punct de vedere al costurilor. Totodată lucrăm și la o documentație pentru crearea unui parc fotovoltaic prin care să asigurăm costurile cu energia electrică la toate clădirile publice din comună. Acesta este viitorul și investițiile noastre sunt pentru ecologie, pentru sănătate, pentru o planetă curată. Am depus și pe AFIR proiectul de 1 milion de euro pentru alți kilometri de drumuri, încă 4. Noi vom moderniza 2 km și la final ne apropiem de 80% drumuri asfaltate în localitate, în zonele cu aglomerație de case”, spune primarul Mircea Oprișor.

La 1 iunie se estimează a se finaliza branșamentele la apă și canalizare pentru locuitorii din Oteșani, astfel încât 90% dintre gospodării vor beneficia de cele două importante utilități.

Astfel, la Oteșani, în 2024, putem spune că vor fi drumuri reabilitate, instituții verzi, rețele de apă și de canalizare și iluminat public modern. Asta după ce și școlile au fost modernizate în anii anteriori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *