Primăria Oteșani construiește un parc fotovoltaic pentru a acoperi necesarul de energie electrică pentru cheltuielile publice
Cu 2.500 de locuitori, comuna Oteșani realizează venituri proprii de 220 mii lei (90 lei per capita), sume pe care edilul Mircea Oprișor le comsideră insuficiente pentru a putea face investiții proprii fără sprijin județean sau național, cel puțin pe parte de cofinanțare.
Sume care sunt departe de potențialul uriaș pe care îl are această frumoasă localitate.
”Comuna a fost una minieră până în anii 90 și necolectivizată. Așadar a avut un nivel economic ridicat în acele vremuri. Odată însă cu finalul industriei miniere, a început și un declin demografic. Oamenii țin la proprietate dar vorbim de o populație îmbătrânită care nu a reușit de multe ori să se adapteze la noile condiții de piață. Asta deși potențialul pe parte de pomicultură, zootehnie este unul uriaș. Depindem foarte multe de Depresiunea Horezu și suntem în siajul economic al acestei regiuni. Suntem în căutare de investitori care să vină aici și, recunosc, am purtat discuții care sperăm să se concretizeze, pe partea de zootehnie și industria conexă acesteia”, spune primarul din Oteșani.
Tocmai de aceea pentru a diminua cheltuielile publice, Primăria va investi într-un parc fotovoltaic care să asigure costurile cu energia electrică pentru iluminatul public, școli, pompe.
Totodată, Mircea Oprișor consideră că viitorul localității îl reprezintă agro-turismul, localitatea fiind dispusă geografic în Depresiunea Horezu și putând contribui la sporirea ofertei turistice a zonei.