Primăria Mălaia continuă seria de investitii prin atragerea de fonduri europene

Anul trecut poate fi considerat un an de referință pentru Mălaia, stațiunea recent atestată. Și asta grație unui număr de câteva sute de turiști străini care au vizitat frumoasa localitate de pe Valea Lotrului. Pentru ce?

Cascada Scoruş, Apa Spânzurată, Cascada Latoriţei, Cheile Latoriţei, Lacul Brădişor, Lacul Malaia, Cascadele din Cheile Latoriţei, Fântâna Brătienilor, Biserica de Lemn din Ciunget, Peștera Laptelui şi lista poate continua deoarece Dumnezeu a decis ca în Malaia, atunci când a creat lumea şi pământul, să creeze o oază de frumusețe și minuni.

În paralel cu acest arhipeleag de frumos, administrația publică din Mălaia a reușit să atragă fonduri europene și guvernamentale pentru localitate.  Astfel proiectul depus de Primaria comunei Malaia prin PNRR pentru dotarea cabinetului medical din localitatea Malaia a obtinut finantare . Astfel, cabinetul medical va fi dotat cu aparatura medicala in valoare 45.150 euro fara tva. Alte două proiecte au fost  aprobate pentru administrația Mălaia, proiect privind „Cresterea eficientei energetice pentru Scoala Gimnaziala Malaia”, suma propusa spre finantare fiind in valoare de 1.588.825,70 lei si proiectul ” Eficienta energetica Gradinita comuna Malaia” , suma propusa spre finantare fiind in valoare de 1.108.925,33 lei. În acest va începe implementarea tuturor proiectelor aprobate.

Iar prin Administrația Fondului pentru Mediu proiectul depus de Primaria Malaia privind iluminatul public stradal în valoare de 920.422 lei a fost aprobat. Precum și proiectul pentru reabilitarea Caminelor Culturale din Săliștea și Ciungetu.

În luna februarie Primăria va demara un proiect privind constituirea unui ansamblu de formații etnografice care să valorifice patrimoniul folcloric al zonei (dansuri si colinde), o tradiție specifică acestei zone și care, portrivit primarului Puiu Dinculescu trebuie păstrată.

În acest an va fi amenajat și parcul creat de cei de la Redbull Sibiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *