Primăria Măciuca va amenaja un parc de 2 hectare, în parteneriat cu Universitatea din Craiova

Măciuca, o bijuterie în mediul rural, acolo unde complexul turistic se extinde cu noi surprize de arhitectură rustică, este dispusă ca o cetate pe culmea celui mai înalt deal din zona de sud a Vâlcii. Un deal de unde se poate admira toată Vâlcea.

Şi acest lucru îi dă un alt status. Comuna Măciuca este dincolo de renumele ei onomastic, o comună frumoasă aflată printre merii pădureţi, acolo unde Drăghicescu spune că raiul nu cunoaşte limite atunci când se proiectează. La Măciuca primăverile alearga macrişul pirn crânguri, corcoduşii conduc orchestrele primelor albine dezmorţite, verile se scaldă prin pădurilee de margini iar toamna…Da, Toamna la Măciuca desenează curcubee, lăsând loc iernii să-şi spune ultimul catren.

Mai trebuie spus însă, că nobleţea acestei localităţi transpune de altfel povestea completă a satului autentic românesc.. Un sat pe care primarul Mugurel Mărcoianu doreşte să-l promoveze, să-l constuie ca pe un pivot de dezvoltare dar şi ca pe un tezaur autentic de frumos.

Vom avea aici un centru civic urban, lângă noile şi vechile clădiri care ornează zona, cu vedere spre complexul muzeal şi turistic dar mai ales, aici se va amenaja un parc uriaş pentru mediul rural. Un parc care se va întinde pe 2 hectare, un parc realizat în parteneriat cu Universitatea din Craiova, facultatea de horticultură.

În această perioadă este în derulare licitaţia pentru  centrul social, pentru şcoala şi grădiniţa Oveselu. S-a atribuit lucrarea  la cele 2 dispensare şi se eficientizează iluminatul public prin AFIR. Totodată urmează se se monteze un  sistem supraveghere video, prin fonduri europene.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *