Primăria Lungești trece la următoarea etapă: Comună Verde, proiecte de reabilitări termoenergtice

Al doilea proiect vizează iluminat public. Totodată urmează modernizarea și amenajarea unui complex sportiv în centrul localității, lângă Sala de Sport Polivalentă, care va fi prevăzută cu panouri fotovoltaice.
Pe CNI așteaptă se preconizează în 2023 extinderea sistemului de canalizare în localitate. Au început lucrările de asfaltare a drumurilor de interes local, prin Anghel Saligny.
Așteaptă ordin de ministru pentru construirea unui nou pod peste râul Mamu în punctul Tiuga.
Costea a semnat contractul pentru transpunere PUG în format GIS, prin PNRR. Și tot prin PNRR urmează reabilitarea energetică a Primăriei. Este unul din cele mai ample proeicte care înseamnă o reducere a costurilor cu energia eletrică, instituția va avea panouri fotovoltaice, pompe de căldură, anvelopare.
A fost semnat contractul pentru digitalizarea serviciilor din localitate.
Toate acestea sunt acum în implementare.
Prin Administrația Fondului de Mediu urmează reabilitarea energetică a  școlii din Stănești Lunca precum și a școlii din satul Dumbravă.
Și nu în ultimul rând se fac documentațiile pentru amanajarea unui parc fotovoltaic care să asigure chelutuielile publice cu energia electrică.
Comuna se bucură și de o dinamică a construcțiilor, apar noi case, se eliberează certificate de urbanism, Lungeștiul poate genera un mic pol zonal economic, dacă proiectele pe care le are Tiberiu Costea se vor implementa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *